Artikel top billede

Her er de bedste it-aprilsnar-historier - blev du snydt?

Historierne breder sig som lyn og torden på denne dag, hvor løgn og latin hører til dagens orden. Følg med på denne gennemgang af it-branchens 1. april-løgne.

I dag er det som bekendt dagen, hvor løgnehistorierne breder sig i mediebilledet.

Det gælder også it-branchen, hvor det er strømmer ud med løgnehistorier, der muligvis godt kunne passe alligevel.

Amerikanske TechCrunch meddeler, at den interne krig i Google fortsætter for fuld damp. Nu er Google Places nemlig blevet fjernet helt fra Googles egen søgemaskine.

"Skråt op med webspam-teamet. Det er jo ikke, fordi folk ligefrem vil begynde at bruge Bing," citeres Marissa Mayer fra Google for at sige.

Spiludvikleren Atlassian meddeler, at selskabet er klar med spillet "Angry Nerds," der ligner successen Angry Birds en del. Dog er de små fugle blevet byttet ud med nogle vrede nørder.
"Hvad gør du, når du har en bug i din kode? Du tilkalder Angry Nerds," hedder det fra selskabet.

Debian, Gentoo og andre slår sig sammen

Også open source-miljøet har store nyheder. Organisationerne bag Linux-distributionerne Debian, Gentoo, Grml, openSUSE og Arch Linux melder nemlig samstemmende, at de slår sig sammen under navnet Canterbury.

"Målet er at vise, at Free Software-miljøet faktisk godt kan samarbejde for et fælles mål i stedet for at skabe mere diversitet," hedder det fra Canterbury-gruppen.

YouTube meddeler, at sitet har indført et filter, der får alle videoer til at se ud, som om de var optaget i 1911: Altså kornede, uklare, sorthvide og uden lyd (bortset fra klaver-akkompagnementet).

Bevægelsesstyret Gmail

Google meddeler, at selskabet lancerer Gmail Motion, der er bevægelsesstyret kontrol af Gmail via computerens webcam.

Selskabet har offentliggjort en ganske udførlig liste over nyttige bevægelser. Her kan man se, at man for eksempel kommer hen til sin indbakke, hvis man står ret op og ned og løfter sit højre ben.

Fyens Stiftstidende skriver, at der er blevet udviklet en ny applikation til smartphones, der gør det muligt at scanne fosteret med mobilen. Den kan downloades fra fyen.dk helt gratis.

Google oplyser, at de nu også er en datingside.

Med Google Romance kan du oprette en kærlighedsprofil, som andre kan søge efter på Google. Du vil også komme frem som en reklame over alt på internettet, så din eneste ene er sikker på at finde dig. Hvis altså han eller hun er derude.

YouSee lancerer en ny tv-pakke. Nu kan man få YouSee Minus til nostalgikerne. Alle kanaler er i sort-hvid, og lyden er i mono. Til gengæld er pakken ganske billig.

Danske CRN skriver, at it-distributøren Actebis fremover vil sælge oversskudsvarme fra hosting- og datacentre.

Alle har vundet i lotto

Den danske lottoportal Lotto24 meddeler, at samtlige brugere af portalen ved en fejl har fået udbetalt hovedgevinsten på 11.111 kroner. Årsag: En hacker havde haft held med at plante en virus i selskabets system.

Også Microsoft er med på løjerne. Selskabet har udsendt en pressemeddelelse med besked om, at det har indgået samarbejde med DR om næste års X-Factor, der nu bliver til 'Xbox Factor.'

Med Xbox Kinect er det endda ideen, at danskerne kan gå til audition hjemmefra - enten som sig selv eller en avatar, hedder det.

Brugerbetaling på Facebook

På Facebook meddeler Netsolutions salgschef, Oktay Ilgöy, at der indføres brugerbetaling på Facebook, så det koster penge, hvis man mere end 100 venner. Det vil også fremover koste 20 øre per afsendt meddelelse på Facebook, meddeler salgschefen.
Version2 skriver, at det nu bliver muligt at få sit eget billede placeret på NemID-papkortet.

Computerworld har selvfølgelig også været på banen. Vi bragte i morges denne artikel, som jo er en regulær løgnehistorie.

Også Computerworlds søstermedie, PC World, har været ganske opfindsom med en løgnehistorie, der nok skal kunne få en del danskere op ad sofaen.

Også i den trykte papirudgave af Computerworld, der er udkommet fredag, er der en løgnehistorie. Du må selv finde ud af hvilken  

Lad os for en god ordens skyld runde af med lidt baggrund om aprilsnar-traditionen, som anvendes i det meste af Europa og også andre steder.

Oprindelig nytårsaften

Narredagen stammer fra 1600-tallet og tager faktisk sit udspring i rod i kalenderåret. I dag laver vi fis med hinanden nytårsaften, og det gjorde man også dengang.

Indtil 1582 fulgte man i Europa den julianske kalender, hvor nytåret lå i udgangen af marts.

Det ændrede sig i 1582, hvor man indførte den gregorianske kalender, som vi følger i dag. Det lykkedes relativt hurtigt at flytte de fleste nytårs-ritualer, men med drillerierne mislykkedes det.

De blev, hvor de var - nemlig i udgangen af marts - og har altså nu slået rod i 1. april.

Har du flere eksempler på gode 1. april-historier? Bidrag endelig til debatten herunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere