Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Ung sortbælte-massør kører butikken på en tablet-pc

22-årige Mark Ostermann hjælper sportsfolk med at komme sig oven på skader og kontorfolk med at slippe af med ømme led. Synkroniseringsprogrammer og tablet-pc hjælper ham med at få styr på sin virksomhed. Læs her hvordan.

Ung sortbælte-massør kører butikken på en tablet-pc

Som lille dreng fik han at vide af sin læge, at han ikke kunne dyrke fodbold på grund af en klumpfod. Lægen anbefalede ham i stedet for at dyrke karate.

Den dengang lille purk på omkring 6 år gik i gang med karate-træningen og i dag er den 22-årige Mark Ostermann sortbælte i karate med 2. dan.
 
Karate gav Mark Ostermann en tidlig interesse for kroppens anatomi. I dag er han indehaver af virksomheden Salus Cura, der tilbyder forskellige massageformer, akupunktur-behandling og behandling af sportsskader.

Tablet-pc begrænser papirarbejde

I dag har han en række private kunder i sin klinik i Stenløse. Her anvender han blandt andet en tablet-pc, der har effektiviseret hans daglige arbejde. Foruden tablet-pc'en har Mark Ostermann en stationær pc og en bærbar pc, så han anvender online-baserede systemer til at synkronisere data mellem de forskellige computere.

Et vigtigt værktøj i Mark Ostermanns arbejdsliv er tablet-pc'en ASUS Eee Slate EP121. Ikke til massagen, men til det rent administrative arbejde.
 
Tablet-pc'en gør hans daglige arbejde nemmere. Førhen skrev Mark Ostermann nemlig journaler ud på papir, som hans klienter skulle underskrive. Nu kan det hele foregå på tablet-pc'en.
 
"Førhen skrev de under på papir, som jeg skrev ud. Nu sparer jeg en masse papirudveksling, da jeg kan få det hele smækket ind på Slaten," siger Mark Ostermann, der er glad for sin tablet-pc.

Vista og Windows 7

Selv om Mark Ostermann har en forkærlighed for forskellige gadgets, var købet af Asus Eee EP121 altså ikke bare et udslag af gadget-fetich. Tablet-pc'en giver mulighed for at effektivisere den daglige arbejdsgang ved at undgå papirudskrifter, så den har været en god forretningsinvestering.
Den er udstyret med Windows 7 og den nye Office-pakke. Ud over tablet-pc'en har Mark Ostermann også en bærbar og en stationær pc. Der ligger også Windows 7 på den stationære, mens den bærbare har Windows Vista.
 
"Jeg er meget glad for Windows 7. Desværre er der stadig Vista på den bærbare. Det tager en krig at starte den op i forhold til Windows 7," siger Mark Ostermann.

Backup, Dropbox og Skydrive

De tre computere giver et potentielt problem med at have de senest opdaterede dokumenter på alle tre. Det problem har Mark Ostermann løst ved synkroniseringstjenester via nettet.
 
Mark Ostermann anvender både Dropbox og Windows Skydrive til at synkronisere data mellem sine tre computere og til at tage backup af vigtige data. Derudover har han en ekstern harddisk med plads til 1 terabyte.

"Den anvender jeg til daglig backup af den stationære ud over Dropbox og Skydrive. Laver jeg noget på tablet-pc'en eller den bærbare, bruger jeg Dropbox til synkronisering med den stationære," forklarer Mark Ostermann, der samtidig er meget glad for Microsofts OneNote.

"Det program, jeg bruger mest, er OneNote i Office-pakken. Alt bliver gemt i deres egen bruger. OneNote synkroniseres med alle tre computere via nettet," siger Mark Ostermann.

Vild med gadgets

Mark Ostermann er generelt meget interesseret i gadgets og teknologi, og nogle gange tager det lidt overhånd.

"Jeg er meget interesseret i gadgets og jeg kan lide at bruge it. Det er fascinerende, hvad man kan i dag. Gadget-elskeren får nogle gange overtaget. Hvis jeg ikke også gerne ville opbygge kapital i virksomheden, så havde jeg købt mig fattig i alle mulige gadgets," griner Mark Ostermann, der også får holdt sin gadget-begejstring på jorden af sin grafiker-kæreste, som han deler kontor med. 

"Hun spørger meget venligt, hvad jeg egentlig skal bruge dem til, når jeg begynder at tale om nye gadgets," siger Mark Ostermann. 

Mark Ostermanns mobiltelefon er en HTC HD2 med Windows 6.5 Pro. Han kunne måske godt tænke sig en Android-HTC, men her vinder den forretningsorienterede behovsanalyse over gadget-elskeren.

"Jeg har overvejet at opgradere min nuværende mobil. Jeg kan godt lide Android, men synes også, det virker lidt rodet. Jeg er rigtig glad for min HTC-mobil, der har den nødvendige funktionalitet med kalender og Google Maps via browser til at finde vej. Det fungerer upåklageligt," siger Mark Ostermann.

Excel-skabeloner til regnskab

Til at holde styr på Salus Curas regnskab har Mark Ostermanns far hjulpet Mark med at oprette nogle Excel-dokumenter. Det er ikke nødvendigt med et avanceret og dyrt økonomiprogram.
 
"Når året starter, rettes skabelonerne til. Det kører, som det skal," siger Mark Ostermann, der har fået sin it-interesse og iværksætterlyst fra sin far, der driver sin egen it-virksomhed.
 
"It-interessen kommer nok fra min far.  Som lille fik jeg en stor gammel stationær pc med modem, der stod og klikkede på livet løs."

Egenudviklet website skal have en overhaling

Mark Ostermann har selv udviklet webistet for Salus Cura ved hjælp af skabeloner fra det århusianske firma Bricksite.
 
"Jeg fik en lille smule hjælp fra en kammerat, der laver webting, men jeg har i det store og hele selv bygget det op," fortæller Mark Ostermann, der med lidt starthjælp fandt det nemt at udvikle et website.

"Bricksite har nogle skabeloner, hvor man kan købe tilvalgsmoduler. Lige i starten kunne det se voldsomt ud, men da min kammerat viste mig, hvor let det egentlig er, så tænkte jeg, at det kunne jeg da godt prøve," siger Mark Ostermann.

Mark Ostermann er dog ikke helt tilfreds med det nuværende website, der derfor skal ændres i den kommende tid.
 
"Jeg taler med en webdesigner i mit netværk, der vil give det en grafisk overhaling. Så har jeg en kammerat, der skal prøve at korte teksten ned. Jeg skriver en roman, når jeg går i gang med at skrive," griner Mark Ostermann.

Samlet set har websitet kostet omkring 1500-2000 kroner samt den tid, Mark Ostermann har brugt på at udvikle det.

Han vil gerne have, at websitet bliver mere interaktivt, så hans klienter selv kan skrive om deres oplevelser med behandlingen. Det sker allerede på websitet www.dethitter.dk, hvor den 22-årige behandler får masser af ros for sin behandling af kampsportsudøvere og gigtplagede ældre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere