Fem gratis programmer du skal kende

Her får du fem programmer, som gør det hele lidt sjovere og nemmere i din hverdag. Og det bedste er, at det ikke skal koste dig en krone.

Alle har deres små programmer, som gør, at livet på computeren, på smartphonen og internettet glider lidt nemmere.

Vi har her samlet fem bud på programmer, som du bør kende, da de er næsten uundværlige, når du først har stiftet bekendtskab med dem.

Samtidig findes de alle i en gratis-udgave, så der er ingen risiko i at give dem et forsøg.


1. Medieafspilleren der æder alt

VLC media player er en simpel afspiller til musik og film. Det gode ved denne afspiller er, at den afspiller næsten alle formater, uden at du er behøver at bekymre dig om at skulle installere en masse separate codecs.

Derudover findes medieafspilleren til alle de store styresystemer.

Du kan hente VLC Media Player her.

2. Hav altid dine noter ved hånden

Evernote er et herligt redskab i det daglige, der altid sikrer dig, at du har dine notater lige ved hånden.

Programmet fungerer ved, at du skriver dine noter op, som så bliver synkroniseret med en online database.

Ved at have programmet installeret på din stationære, din bærbare og din smartphone har du pludselig adgang til dine noter, lige meget hvor du er.

Evernote er nemt at bruge og giver et hurtigt og overskueligt overblik over dine noter.

Læs mere og download Evernote her.

3. Din online harddisk

Vil du gerne have nem adgang til dine filer, hvad enten du er derhjemme, på arbejdet eller på din vens computer?

Det giver Dropbox mulighed for. Når du har installeret Dropbox på din computer, har du adgang til en Dropbox-mappe, der ligner en hver anden mappe.

Men det specielle er, at alt, hvad du propper i mappen af videoer, musik, word-filer, eller hvad du ellers kan finde på, bliver smidt op på en Dropbox-server.

Nu kan du tilgå filerne alle de steder, du har Dropbox installeret, eller bare logge ind på Dropbox.com på din vens computer og hente filerne.

I den gratis version får du to gigabyte online harddisk.

Du kan downloade programmet her.

4. Ikke flere uopdaterede programmer

Det kan mildest talt være et større projekt at holde styr på, at alle ens programmer er opdaterede, så de fungerer bedst muligt, og holder din computer sikker.

Secunia Personal Software Inspector (PSI) gør det let som en leg at holde din computer opdateret. Programmet har et kontrolpanel, hvorfra du kan scanne din computer og identificere de programmer, der kører, og få at vide, om de er opdaterede eller ej.

Samtidig kan du downloade opdateringerne direkte fra programmet, og du er dermed fri for at lede efter installationsfilerne rundt omkring på nettet.

Læs mere om Secunia PSI her.

Find downloadsiden her.

5. Hovedrengøring på harddisken

Med tiden bliver din computer fyldt op med unødvendige data, og det sløver den.

Men det er der råd for. CCleaner fjerner kort fortalt de spor, du og dine programmer på den ene eller anden måde efterlader på computerens harddisk.

Programmet fylder bare 2,83 megabyte, og det er tilgængeligt på dansk, og så er det selvfølgelig gratis.

Du kan læse mere om CCleaner her.

Eller gå direkte til download her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere