Her er afløseren for dit dødssyge hjemmekontor

En ny trend hjælper dig, hvis du er træt af at arbejde hjemmefra og ikke vil binde dig til en kontorplads.

Det kan være både ensomt og hæmmende for arbejdsdisciplinen at arbejde fra et hjemmekontor.

Men som mindre erhvervsdrivende er du måske tilbageholdende med at binde dig til et lejemål for et kontor eller bare en plads i et kontorfællesskab.

Løsningen kan være en ny trend, der gennem de seneste år er skyllet ind over USA, og som nu også er dukket op i Danmark.

Den hedder coworking-spaces.

Et coworking-space minder om det, vi i Danmark kender som et kontorfællesskab, men adskiller sig fra det ved at være langt mere fleksibelt. 

Eksempelvis har du sjældent dit eget bord i et coworking-space, og du kan vælge abonnementstyper, hvor du kun betaler for at bruge stedet et vist antal gange om ugen eller måneden.

Ofte beskrives et coworking-space som en krydsning mellem en kaffebar og et kontormiljø.

Hjemmekontor er forstyrrende
En af de danske erhvervsdrivende, der har valgt at rykke ind i et coworking-space er den 50-årige journalist Karin Høgh, der har virksomheden Podconsult.

Her hjælper hun virksomheder og private med at producere podcasts, og hun driver desuden en webshop, der sælger lydudstyr, som du kan bruge til at producere podcasts.

Hun er medlem af coworking-spacet CoMinds på Vesterbro i København, hvor hun har tegnet et medlemskab, der giver hende ret til bruge stedet tre gange om måneden.

Resten af tiden arbejder hun fra sit hjemmekontor, er til møder eller ude at holde foredrag.

"Jeg ved godt, at det kan virke underligt, at det er nødvendigt gå ud i byen for at få ro til arbejde. Men nogle gange har man brug for at kunne sige: Nu tager jeg på arbejde og vil ikke forstyrres," siger Karin Høgh. 

Ud over distraktionen fra hjemlige gøremål og risikoen for, at det pludselig ringer på døren, har Karin Høgh også to hunde derhjemme. 

"Og det virker altså ret utjekket, når de pludselig begynder at gø, mens jeg holder et møde eller taler i telefonen," siger Karin Høgh. 

Og hun fortæller, at der især er kundemøderne, som hun foretrækker at afholde i sit coworking-space.

Der er dog ikke noget i vejen for, at Karin Høgh vil kunne arbejde mere hos CoMinds.

Hendes medlemskab giver både adgang til at bruge stedets mødelokaler og til at modtage post på adressen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gearer du Cloud og IoT for at accelerere din digitale transformationsstrategi
Print er fortsat en værdifuld og integreret forretningsfunktion, men organisationer har svært ved at se sammenhængen mellem print og de bredere strategiske it-initiativer, såsom it-outsourcing, cloud migration og digital transformation. IoT får også stadig mere opmærksomhed og dataanalyse af allestedsnærværende implementering af IoT-teknologi, får betydelig opmærksomhed og traction. På verdensplan har 61% af de adspurgte virksomheder implementeret IoT projekter, mens yderligere 27% har planer om at implementere det indenfor de næste 12 måneder. Lige så vigtigt er det at hele 85% af alle IoT beslutningstagere i organisationerne har et budget allokeret til IoT projekter. Dette whitepaper bruger data fra en nylig undersøgelse fra IDC, som undersøger hvordan virksomheder prioriterer strategiske it-investeringer, som driver den digitale transformation og kigger mere specifikt på hvordan disse investeringer kan mappes til langsigtede krav omkring brugen af papir og print.