Artikel top billede

Her er afløseren for dit dødssyge hjemmekontor

En ny trend hjælper dig, hvis du er træt af at arbejde hjemmefra og ikke vil binde dig til en kontorplads.

Det kan være både ensomt og hæmmende for arbejdsdisciplinen at arbejde fra et hjemmekontor.

Men som mindre erhvervsdrivende er du måske tilbageholdende med at binde dig til et lejemål for et kontor eller bare en plads i et kontorfællesskab.

Løsningen kan være en ny trend, der gennem de seneste år er skyllet ind over USA, og som nu også er dukket op i Danmark.

Den hedder coworking-spaces.

Et coworking-space minder om det, vi i Danmark kender som et kontorfællesskab, men adskiller sig fra det ved at være langt mere fleksibelt. 

Eksempelvis har du sjældent dit eget bord i et coworking-space, og du kan vælge abonnementstyper, hvor du kun betaler for at bruge stedet et vist antal gange om ugen eller måneden.

Ofte beskrives et coworking-space som en krydsning mellem en kaffebar og et kontormiljø.

Hjemmekontor er forstyrrende

En af de danske erhvervsdrivende, der har valgt at rykke ind i et coworking-space er den 50-årige journalist Karin Høgh, der har virksomheden Podconsult.

Her hjælper hun virksomheder og private med at producere podcasts, og hun driver desuden en webshop, der sælger lydudstyr, som du kan bruge til at producere podcasts.

Hun er medlem af coworking-spacet CoMinds på Vesterbro i København, hvor hun har tegnet et medlemskab, der giver hende ret til bruge stedet tre gange om måneden.

Resten af tiden arbejder hun fra sit hjemmekontor, er til møder eller ude at holde foredrag.

"Jeg ved godt, at det kan virke underligt, at det er nødvendigt gå ud i byen for at få ro til arbejde. Men nogle gange har man brug for at kunne sige: Nu tager jeg på arbejde og vil ikke forstyrres," siger Karin Høgh. 

Ud over distraktionen fra hjemlige gøremål og risikoen for, at det pludselig ringer på døren, har Karin Høgh også to hunde derhjemme. 

"Og det virker altså ret utjekket, når de pludselig begynder at gø, mens jeg holder et møde eller taler i telefonen," siger Karin Høgh. 

Og hun fortæller, at der især er kundemøderne, som hun foretrækker at afholde i sit coworking-space.

Der er dog ikke noget i vejen for, at Karin Høgh vil kunne arbejde mere hos CoMinds.

Hendes medlemskab giver både adgang til at bruge stedets mødelokaler og til at modtage post på adressen.

Derfor holder et kontorfællesskab ikke

Karin Høgh har tidligere forsøgt sig med at arbejde fra cafeer.

Men det var svært at bevare koncentrationen i larmen fra espresso-maskinerne og det hektiske cafe-miljø, fortæller hun.

Og hun har heller ikke ønsket at arbejde fra et traditionelt kontorfællesskab. 

"Jeg synes, at et kontorfællesskab minder alt for meget om en almindelig arbejdsplads. Mens et coworking-space er meget mere uforpligtende. Når jeg møder om morgenen, kan jeg bare nøjes med at sige hej til de andre medlemmer," siger hun.

I Karin Høghs coworking-space betaler hun 300 kroner for at kunne bruge faciliteterne tre gange om måneden, mens det vil koste 1600 kroner om måneden, hvis hun vil bruge faciliterne fem gange om ugen.  

Hun fortæller, at det primært er selvstændige, der arbejder i hendes coworking-space på Vesterbro. Og faggrupperne spænder fra journalister til ingeniører.

Der er også en del, der arbejder for jyske virksomheder, men som i en periode er udstationeret i København.

Det menes, at coworking-trenden i USA især har fået medvind under de seneste års økonomiske nedtur, hvor små og nystartede virksomheder har forsøgt at holde omkostningerne på et minimum.

Desuden har den teknologiske udvikling sat skub i udviklingen.

I dag kan du stort set arbejde overalt, bare du har en internetforbindelse og en bærbar computer 

Tidligere har PC World Business Center eksempelvis fortalt om en dansk erhvervsdrivende, der driver en dansk virksomhed fra sin lejlighed i Grækenland.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere