Telmore får bøde på 100.000

Men flere teleselskaber står i kø til skideballe.

Selv om teleselskaberne sælger bredbånd eller mobiltelefoner for en slik, så skal de huske at gøre det klart, hvad kundens samlede omkostninger bliver. Det havde otte teleselskaber så svært ved at huske, at de sidste år blev meldt til politiet.

Nu har et af firmaerne fået sig en huskekage. Telmore skal betale en bøde på 100.000 kroner.

Telmore havde indrykket annoncer for bredbånd hos blandt andet Edbpriser.dk og EB.dk. I annoncerne stod det tydeligt, hvad den månedlige abonnementspris var, men Telmore havde glemt at nævne, at der også var et obligatorisk oprettelsesgebyr. Den oplysning fik kunderne først, når de skulle bestille abonnementet, men markedsføringsloven kræver, at det også skal fremgå af annoncerne.

Bødens størrelse tager udgangspunkt i markedsføringsomkostningerne til den pågældende kampagne. Bødens størrelse er i øvrigt begrænset af, at Telmore hurtigt rettede fejlen og ikke tidligere har fået indskærpelser fra Forbrugerombudsmanden.

"Jeg er glad for, at Telmore har erkendt forholdet samt rettet deres markedsføring, da det er med til at sikre gennemsigtigheden på markedet og gøre det nemmere for forbrugerne at sammenligne priser", siger forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Telmore blev af Forbrugerombudsmanden meldt til politiet sammen med syv andre teleselskaber ved sommertid sidste år. Telmores sag afsluttes som den første, fordi firmaet har hjulpet ombudsmanden med efterforskningen. Sagerne mod de andre selskaber er stadig under behandling. Det drejer sig om Fullrate, Telia Stofa, Dansk Net, Dansk Bredbånd, Onfone, Sonofon (Telenor) og Bredbånd Nord.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere