Dansk luksus-telefon skal kæmpe med Apple og B&O om din opmærksomhed

De kommende uger er højsæson for spændende nye produkter.

Den danske luksus-telefon Lumigon, der har it-millionæren og Kiss-stifteren Peter Wilmar Christensen som bagmand, får en hård start på tilværelsen.

Telefonen launches den 20. oktober kl. 20:10 og ifølge Lumigon kommer der journalister fra alverdens tech-medier til København for at dække begivenheden.

Desværre for Lumigon har et andet firma ved navn Apple også sat sig for at lancere nye produkter på præcist samme dato.

Apple har sendt en invitation til udvalgte medier om at komme til en lancering i Cupertino-hovedkvarteret. ComON er mærkeligt nok ikke blandt de inviterede, men ifølge The Register er der tale om en presse-event, som Apple kalder ”Back to the Mac”.

Som sædvanligt er Apple stærkt hemelighedsfuld om, hvad der egentlig sker, men da invitationen viser et foto af en løve, gættes der på, at der blandt de nye produkter sikkert kommer en ny version af selskabets operativsystem. Også en ny udgave af den snart aldrende Macbook Air er blandt de forventede nyheder, mens en touch-screen-udgave af iMac-computerne ifølge The Register ikke ligger lige for.

Lumigons PR-chef og salgsdirektør Pekka Kotiranta siger til ComON, at det danske firma ikke har tænkt sig at ændre launch-datoen bare fordi Apple også launcher på samme dag.

”Men vi vidste ikke, at de ville gøre det den dag. Vi valgte den dato, fordi vi synes det var et godt tidpsunkt,” siger han.

Apple er ikke den eneste, Lumigon skal konkurrere med, når det gælder opmærksomhed til nye produkter.

Bang & Olufsen er for tiden i gang med at lokke tech-journalister til at comitte sig til et pressemøde den 10 november, hvor et nyt produkt lanceres. Det er ikke lykkedes ComON at finde ud af, om det er et decideret nyt it-produkt eller blot et mediecenter, som B&O præsenterer, men selskabets pressechef insisterer på, at lanceringen vil være ”meget interessant” for netop ComON og også vort søstermedie Gear.

De gode Lumigon-folk får også en meget anderledes konkurrence om opmærksomheden fra gadget-elskere på selve datoen og på samme tidspunkt.

Mens Lumigon lanceres kl. 20.10 om aftenen i Lumigons lokaler på Bådehavnsgade i København SV, er der på næsten præcist samme tidspunkt bud efter gadget-folket i koncerthuset Vega få kilometer derfra. Her kan man blot ved at aflevere sine gamle gadgets og udtjent forbrugerelektronik komme grartis til koncert med tidens angiveligt hotteste danske musiknavne – nemlig I Got You On Tape og One Year From Home. Arrangementet er sat i søen af ERP - European Recycling Platform – der omtaler sig selv som Europas første pan-europæiske kollektive ordning for genindvinding af elektrisk og elektronisk udstyr. Se mere her.

Musik-elskende gadgetfreaks får dermed basis for en god portion vægelsind, for Lumigon lokker også med popmusik: Launch-partiet får lyd leveret af bandet Infernal.

Lumigon var oprindeligt med på ComON Tech Gulds liste over de tyve mest lovende startups i it- og tele-branchen. Selskabet røg dog ud i anden runde af konkurrencen, hvor andre startups havde held til at stjæle opmærksomheden.

Telefonen, som Lumigon præsenterer den 20 oktober, er delvist omtalt på selskabet Facebook-side.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere