Digital miltbrand via mail

Små mistænkelige breve med hvidt pulver plager nu også den digitale post.

Små mistænkelige breve med hvidt pulver plager nu også den digitale post. I stedet for miltbrandbakterie eller kartoffelmel indeholder brevene en virus, som forklæder sig under titlen "Anthrax Info".


Da anthrax som bekendt er den engelske betegnelse for sygdommen miltbrand, forsøger den nye virus at udnytte den nervøsitet og bekymring, som for øjeblikket omgiver emnet. Nysgerrige internetbrugere skal derfor passe på med at tage imod tilsyneladende nyttig information om miltbrand angrebene.


Ifølge Symantec er ormen vbs.vbswg.af heldigvis ikke særlig farlig og udgør, hvad selskabet betegner som en lav risiko. Ormen er skrevet med Visual Basic Script Worm Generator, et værktøj til at konstruere vira, og kan derfor opdages af selv forældede anti-virus programmer.


Hvis ormen får lov at inficere en computer, hvor Visual Basic scripts er aktiveret, vil den forsøge at overskrive visse filer på harddisken med en kopi af sig selv. Det drejer sig om filer med .vbe og .vbs endelserne. Ormen forsøger at sprede sig via email, men eksperter konkluderer, at den ikke kommer til at opnå nogen voldsom spredning.


Der er en vis sandsynlighed for at ormen er skrevet af en mexikansk virus-forfatter ved navn Wasek. For det første indeholder ormen beskeden "Anthrax Worm by wAsEk", for det andet er selve scriptet skrevet på spansk, og for det tredje indeholder den pågældende Wasek's hjemmeside en række spansksprogede links til nyheder om miltbrand angreb.


(Kilde: NewsBytes)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Brother Nordic A/S
    Import og engroshandel med kontormaskiner.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    NIS2 og Compliance

    På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

    04. juni 2024 | Læs mere


    Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

    Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

    04. juni 2024 | Læs mere


    Årets CIO 2024

    Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

    06. juni 2024 | Læs mere