Trådløse tastaturer kan hackes

Hvis du bruger et trådløst tastatur kan alt hvad du skriver sandsynligvis opsnappes med en simpel radiomodtager op til ti meter væk.

Det schweiziske sikkerhedsfirma Dreamlab Technologies har testet sikkerheden i trådløse tastaturer fra Microsoft og konstaterer, at det er nemt at knække krypteringen og opfange de trådløse signaler. Det betyder, at man kan sidde med en radiomodtager og en computer op til ti meter væk - større afstande skulle være mulige med en stærkere modtager - og opfange alt, hvad du skriver på tastaturet.

Dreamlab har testet to produkter fra Microsoft, Optical Desktop 1000 og 2000, som begge bruger 27 MHz radioteknologi. Den trådløse kommunikation er krypteret, men nøglen er kun på en byte - det betyder, at der kun er 256 forskellige nøgler. Så det eneste angriberen skal gøre er at afprøve alle de mulige nøgler.

»Trådløs kommunikation er ikke mere sikker end den krypteringsteknologi, der anvendes,« konstaterer Max Moser fra Dreamlab.

De nyere modeller Optical Desktop 3000 og 4000 fra Microsoft har angiveligt samme problem, mens tastaturer som sender over Bluetooth skulle have en højere sikkerhed. Det samme gælder trådløse tastaturer fra Logitech, der har implementeret et ekstra krypteringslag og derfor er sværere at hacke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere