Artikel top billede

SKI-direktører fyret

Efter en stribe kritiske artikler i dagbladet Børsen har bestyrelsen i Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) fyret de to øverste chefer.

Den øverste chef for Statens og Kommunernes Indkøbsservice,(SKI), Søren Jakobsen fratræder sit job med øjeblikkelig virkning.

Det sker efter længere tids kritik af SKIs håndtering af en række offentlige indkøbsaftaler, som i de seneste uger har været omtalt i dagbladet Børsen. Samtidig med fyringen af Søren Jakobsen er det også besluttet af SKIs nummer to, direktør Niels Frederiksen, fratræder »i løbet af 2011« som det udtrykkes i en pressemeddelelse, som SKI udsendte i går tirsdag.

»Bestyrelse og direktion har ikke kunnet finde en fælles løsning på de aktuelle udfordringer. Derfor har bestyrelsen valgt at igangsætte et hurtigt skift i topledelsen for at få bragt virksomheden sikkert videre«, siger bestyrelsesformand Jørgen Clausen i pressemeddelelsen.

SKI administrerer de særlige indkøbsaftaler, som mange kommunale og statslige institutioner benytter til indkøb af blandt andet it-udstyr. Aftalerne er kontroversielle, fordi de efter manges mening reelt udelukker mindre forhandlere fra at handle med det offentlige, mens store forhandlere og producenter ifølge kritikerne bliver favoriseret.

Gennem den seneste tid har dagbladet Børsen omtalt en række uregelmæssigheder i SKIs håndtering af sine indkøbsaftaler. Blandt andet har SKI for nylig opsagt en få måneder gammel aftale om offentlige køb af ledelsesrådgivning. Desuden har SKI ændret i kontraktbetingelserne for allerede indgåede aftaler, hvilket flere juridiske eksperter har betegnet som lodret ulovligt. Andre kontrakter mellem private virksomheder og det offentlige er i fare for at blive annulleret som følge af fejl hos SKI.

Så sent som i sidste uge blev også SKI's indkøbsdirektør Jens Christian Neuschaefer fyret, som en direkte konsekvens af uregelmæssighederne.

SKIs bestyrelse har udpeget kontorchef i Finansministeriet Signe Lynggaard Madsen, som konstitueret chef for SKI.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere