Her er Danmarks mest lovende it-virksomhed

SMS Passcode vinder ComON Tech Guld konkurrencen.

Et dommerpanel bestående af nogle af de mest succesfulde danske it- og tele-iværksættere gennem tiderne samt af vigtige topfolk fra branchen kårede i går aftes SMS Passcode som vinder af Tech Guld 2010 og dermed Danmarks mest lovende startup-virksomhed.

Andenpladsen gik til Greentech Solutions. Tredjepladsen blev delt mellem Sproom og ZZZero.

Vindervirksomheden har modtaget adskillige andre priser og er blandt andet kåret som en af verdens 100 mest interessante it-virksomheder af amerikanske Red Herring.

SMS Passcode har udviklet en både effektiv og nem to-faktor sikkerhedsløsning, der giver høj beskyttelse ved fjernadgang til en virksomheds it-systemer. SMS Passcode-løsningen baserer sig på, at de fleste mennesker altid har deres mobiltelefon på sig og nemt kan modtage en sms.

Nummer to i konkurrencen, Greentech Solutions, har udviklet en løsning med hardware og services, der kan give intelligent udnyttelse af svingende elpriser. Sproom tilbyder en model med gratis elektroniske fakturaer for mindre virksomheder, mens ZZZero har udviklet et kredsløb, der kan nedsætte apparaters strømforbrug i stand-by-tilstand.

Udvælgelsen af SMS Passcode som Danmarks mest lovende it-startup var udelukkende baseret på stemmerne fra det ti mand store dommerpanel, der gav hver enkelt deltager i konkurrencen points på en skala på et til ti.

Pointafgivningen betød, at løbet mellem de fire virksomheder i toppen var meget tæt.

Mens SMS Passcode fik 71 stemmer, fik Greentech Solutions 70 points. Sproom og ZZZero fik hver 68 points.


Dommerpanel med VIPs og iværksættere

Panelet består af Frank Rasmussen, teleiværksætter og direktør for MVNO Systems, Henrik Poulsen, Jesper Brøckner, og Keld Jersild Olsen, der er topdirektører for henholdsvis TDC og Telia og HP. Preben Mejer, it-ikon og direktør for Innovation Lab, de garvede it-entreprenører og investorer Preben Damgaard og Peter Warnøe, Christian Peytz, formand for Foreningen af Danske Interaktive Medier, Nikolaj Nyholm, internet-entreprenør og partner i venturefirmaet Sunstone Capital, samt direktøren for Microsoft Danmark Jørgen Bardenfleth, der også er formand for forskerbyen Symbion.

ComON Tech Guld konkurrencen udpegede tidligere i år de tyve mest lovende it- og tele-start-ups. I september blev de ti mest lovende udvalgt af ComONs redaktionen på baggrund af læsernes kommentarer og input. I finalen blev dommerpanelets points til hver enkelt deltager eneafgørende for kåringen.

De seks øvrige virksomheder, som altså kan smykke sig med at være blandt landets ti mest lovende it-startups, er Banklog, Djeeo, Nabto, Podio, Queue-it, og Tradeshift.

Vinderpræmien til SMS Passcode er markedsføring i ComON og vores søstermedier for 250.000 kroner. Som del af Tech Guld-konceptet får vindervirksomheden desuden mulighed for at få flere af dommerpanelets succesfulde entreprenører, der selv har banket et firma op fra ingenting til millionforretning, med som bestyrelsesmedlemmer.

Hos vindervirksomheden er stemningen høj ovenpå kåringen, fortæller direktør David Hald:

”Vi har i dag stillet blomsterne og prisen frem til alles skue, og her internt er alle meget stolte over lige netop denne pris. Vaskeægte succesfulde iværksættere som rater andre iværksættere, giver bare mere ”streetcred” end så mange andre typer af priser,” lyder det fra vinderen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere