I sidste uge udsendte E-handelsfonden en pressemeddelelse, der skulle markere punktummet i den efterhånden lange sag om Midt-Datas spam-dom.
Men sagen vil ikke dø.
I pressemeddelelsen skrev fonden nemlig, at man var tilfreds med den endelige afgørelse i fondens ankeudvalg, og at fonden fik medhold i, at det ville have været ok at suspendere e-mærket i 2004. Men det er noget sludder, siger Midt-Datas direktør Allan Carøe Sørensen.
»Det eneste vi har klaget over er, at det ikke var lovligt efter fondens betingelser at fjerne eller suspendere e-mærket i 2007 - to et halvt år efter e-mailen var sendt. Og det har klageinstansen givet os ret i!« siger direktøren.
Og det er korrekt.
Den egentlige dom på fire sider fra klageinstansen slutter med tre linjer, der giver Midt-Data ret i, at der ikke var grundlag for at suspendere e-mærket i 2007 - primært fordi firmaet nu i fire år har bevist, at man ikke har udsendt invitationer, efter forbrugerombudsmandens påtale i 2004.
Mudret kommunikation
Derfor undrer Allan Carøe Sørensen sig over, at der i skrivelsen fra klageinstansen og den efterfølgende pressemeddelelse bliver brugt meget tid på at redegøre, om Midt-Data skulle have frataget e-mærket tilbage i 2004, hvor sagen første gang blev omtalt i pressen.
»Det har aldrig været et spørgsmål. Fonden sagde selv til os i 2004, at de mente der var tale om en gråzone, og at de ikke ville fjerne e-mærket.
Jeg er sikker på, at de nu har flettet det ind i vores klage, så de kan camouflere sagens kerne. For på den måde trækker de fokus væk fra at deres egen klageinstans har sagt, at deres beslutning sidste år var forkert," siger Allan Carøe Sørensen.
Hos E-handelsfonden har man ikke lyst til at kommentere Midt-Datas holdning eller sagsforløbet.
Ifølge fondens daglige leder Lars Schmidt Larsen så har fonden sagt det, der skal siges i sagen, i den udsendte pressemeddelelse.
E-handelsfondens formand Hans Henrik H. Heming siger i en kortfattet besked fra sin sommerresidens, at den største lærdom, fonden kan hente i den nu overståede sag, er, at man i fremtiden skal reagere hurtigere, og at fonden nu har fået sine retningslinjer rettet til, så man ved, hvordan man skal forholde sig til lignende sager.
Tilbage i Viborg står Allan Carøe Sørensen og føler sig som en prygelknabe i en sag som efter hans mening er håndteret uprofessionelt af E-handelsfonden .
»Jeg troede, at E-handelsfonden skulle stå for fair og ordentligt beskyttelse af forbrugerne, men det synes jeg ikke, at de har gjort i dette tilfælde,« siger Allan Carøe Sørensen, som mener, at fonden har reageret alt for langsomt.
»Prøv at tænk, hvis det omvendte var sket. At vi havde tabt sagen. Så havde der været en netbutik, som havde haft e-mærket uretsmæssig i halvandet år. Det er jo ikke ligefrem at beskytte forbrugerne,« siger direktøren, der håber, at sagen nu for alvor kan få sin ende.