Artikel top billede

Fona-chef sigtet for bedrageri

Politiet sigter en tidligere indkøbschef i Fona for svindel med bonus og rabatter.

En tidligere indkøbschef i Fona er nu sigtet for at have stukket producentrabatter og bonuspenge i egen lomme. Det oplyser lederen af Københavns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet, Henning Schmidt, til ComONs søsteravis CRN.

»Sigtelsen drejer sig om penge, der er unddraget F Group (selskabet bag Fona, red.), og vi har vurderet, at vi har den dokumentation, der er brug for, til at vi kan rejse en sigtelse« siger Henning Schmidt, som understreger at efterforskningen i sagen langtfra er afsluttet

Der kan derfor dukke andre ulovligheder op undervejs, hvilket ifølge CRNs oplysninger blandt andet kan dreje sig om forfalskede fakturaer og andre former for dokumentfalsk. Hos Københavns Politi ønsker man ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen, men fortæller dog, at den sigtede nægter sig skyldig.

Den nu sigtede indkøbschef blev i september i fjor bortvist fra F Group for at have presset flere leverandører til at handle med hans eget firma Justadd, som betingelse for at leverandørerne kunne få deres varer på butikshylderne i Fona. Efter fyringen har F Group kulegravet sagen, og har ifølge CRNs oplysninger på den måde opdaget svindelen, som angiveligt har stået på i flere år.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den hverken F Group eller den tidligere indkøbschef.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere