Onlinemedier skal støttes af staten

Traditionelle medier kan miste patent på statsstøtte.

Onlinemedier som ComON.dk og Avisen.dk har hidtil ikke kunne få del i den massive mediestøtte, som staten yder for at sikre den demokratiske dialog. Men nu lægger Venstre op til at ændre mediestøtten markant. I stedet for at følge platformen, typisk papiraviser og DR, skal pengene nu følge indholdet.

"Det er paradoksalt, at alle publicistiske medier, der i dag findes på nettet og som genererer rigtigt mange nyheder, og som tilmed minder meget om de sædvanlige dagblade, at de ikke kan komme i betragtning," udtaler Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby til Journalisten.dk.

Det afgørende for om et medie kan få adgang til støtten er, om det er ren fjas og gøgl, eller om det også leverer selvstændigt dybdeborende nyhedsjournalistik. Det betyder ifølge Venstre, at nogle af de aviser der i dag modtager mediestøtte, kan komme i fare.

"Det er jo en farlig diskussion at gå ind i. Men nogle vil sige, at Ekstra Bladet efterhånden ligner Se og Hør så meget, at man kan spørge, hvorfor de overhovedet skal have støtte, når nu Se og Hør, Kig Ind og lignende blade ikke må få. Og det er, derfor vi skal have det her organ - state of the news - som løbende skal vurdere, om medierne lever op til kriterierne for støtte," siger Ellen Trane til Journalisten.dk.

Den pulje af mediestøtten som onlinemedier kan få del i, hvis Venstres oplæg bliver vedtaget, udgør god 400 millioner kroner årligt.

Ændringen af mediestøtten betyder ikke, at alle medier får adgang til pengene. Det er kun medier med et bredt sigte der bliver støttet. For it-medier vil det for eksempel kunne betyde, at medier der primært vinkler historier om offentlige it-skandaler på, hvor ærgerligt det er for udviklerne, at borgerne ikke bruger deres systemer som forventet, ikke får støtte, mens medier der afslører offentlige it-skandaler, som koster samfundet og borgerne penge vil være mere egnet til støtte.

Det er uafhængigt nævn, der skal vurdere, hvilke medier der er berettiget til støtten.

Læs hovedpunkterne i medieoplægget her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere