De to danske specialestuderende Jesper Linnet og Henrik Schulz har udviklet et system, der kan udnytte regnekraften fra computere tilsluttet Internettet. Ideen bygger på undersøgelser som peger på at en gennemsnitscomputer ikke laver noget 75 pct. af tiden. Store virksomheder, der har beregningstunge problemer, kan med fordel benytte et sådant system. I stedet for at en medarbejder slukker for sin computer når vedkommende går hjem, kunne man sætte computeren til at arbejde med en tung beregning.
Virksomheden ville derved have en "gratis" supercomputer til rådighed, da ressourcerne allerede er tilstede i virksomheden. De to studerende ser derfor deres system som en form for alternativ til hurtige, men dyre supercomputere.
Eksperimentet går ud på at løse verdens største Quadratic Knapsack Problem (QKP), et såkaldt kombinatorisk optimeringsproblem. Problemet er ekstremt beregningstungt og kræver derfor enorme beregningsressourcer. Jesper Linnet og Henrik Schulz håber, at Internetsamfundet vil hjælpe med at løse dette problem ved at stille computere til rådighed for beregningerne.
Systemet er udviklet til at kunne køre i en browser i form af en Java-applet. Dette betyder dels, at stort set alle, der har adgang til Internettet kan deltage, og dels at brugeren har sikkerhed for, at systemet ikke på nogen måde kan skade vedkommendes computer.
Det findes på adressen http://www.lauritz.dk:8080/.