Microsofts søgemaskine får eneret på Facebook

En eksklusiv søge-aftale med Facebook betyder, at Microsofts Live Search-søgemaskine vil blive en fast del af de services, som det populære sociale netværk tilbyder til sine brugere. Foreløbig gælder aftalen kun i USA.

Microsoft har forsøgt sig med flere forskellige strategier, der skal udvide virksomhedens andel i det lukrative marked for internet-søgninger. Først ville man opkøbe Yahoo, dernæst lancerede man Live Search Cashback, og nu er turen så kommet til en satsning på Facebook.

I går aftes kunne Microsoft nemlig fortælle, at softwaregiganten har indgået en aftale med det populære sociale netværk, der betyder, at Facebooks brugere snart vil kunne bruge Microsofts søgemaskine, Live Search, uden at forlade selve Facebook-sitet.

Samarbejdet giver altså Microsoft eneret til at tilbyde internetsøgninger - og dertilhørende annoncer - til Facebooks 29 millioner amerikanske brugere. Aftalen, der ifølge Microsofts vicepræsident Satya Nadella træder i kraft til efteråret, gælder nemlig kun i USA.

Den nye aftale er en udvidelse af det eksisterende samarbejde mellem de to firmaer, som begyndte i 2006. Allerede på nuværende tidspunkt sælger og håndterer Microsoft nemlig bannerreklamer på Facebook - også uden for USAs grænser. I oktober blev virksomhederne bragt endnu tættere sammen, da Microsoft investerede 240 millioner dollars (1,14 milliarder kroner) i Facebook. Softwaregiganten ejer nu fem procent af aktierne i det sociale netværk.

Microsofts aftale med Facebook er en hurtig og nem måde at udvide antallet af Live Search-brugere på, vurderer Greg Sterling fra konsulent- og analyse-huset Sterling Market Intelligence.

»Et af problemer med Microsofts søgemaskine er, at den simpelthen ikke er blevet eksponeret nok for brugerne. Familiaritet og dovenskab får folk til at blive ved med at bruge det, de nu engang bruger på internettet,« siger han til New York Times.

Aftalen er ikke den første af sin slags. MySpace bruger søgninger og søge-annoncering fra Google, mens det sociale netværk Bebo har en lignende aftale med Yahoo.

Det udvidede samarbejde med Facebook er den anden vigtige aftale, Microsoft har fået i hus inden for de seneste par måneder. I juni indgik softwaregiganten således en aftale med verdens største pc-producent, Hewlett-Packard, der betyder, at alle nye HP-pc'er i USA og Canada fra januar 2009 vil blive udstyret med en speciel Live Search-værktøjslinje.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere