Ondsindet kode angriber messenger-programmer

Det danske sikkerhedsselskab CSIS advarer danske virksomheder mod stigning i ondsindet kode rettet mod Instant Messenger og særligt MSN Messenger.

Flere varianter af ormen Bropia samt andre virusfamilier udgør en trussel mod danske virksomheders, hvis it-netværk ikke er behørigt beskyttet og parat til at håndtere skadelig kode rettet mod MSN Messenger og andre Instant Messenger applikationer.

Sådan lyder advarslen fra det danske sikkerhedsselskab CSIS.

I den seneste tid har CSIS konstateret en stigning i selvreplicerende kode rettet direkte mod uforsigtige MSN Messenger brugere. Der er tale om orme, som i princippet spreder sig via Instant Messenger, ganske som traditionelle e-mail baserede orme gør det via e-mail.

Den største trussel udgøres af Bropia-familien, der allerede består af 23 medlemmer, hvoraf den første variant blev sluppet løs den 20. januar 2005.

CSIS forklarer, at trusselen fra Instant Messenger fortsat er overset i mange danske virksomheder, til trods for at netop denne teknologi kan bære skadelig kode ind i virksomhedens interne netværk udenom det traditionelle forsvar.

Denne svaghed er virusskribenterne helt klar over.

De seneste Messenger-orme indeholder derfor funktioner, der gør det muligt for dem at sprede sig via delte netværk og ressourcer beskyttet af svage passwords.

Desuden, og langt værre, er der i flere varianter af Bropia inkluderet BOT-funktionalitet (SDBot), der gør det muligt at fjernstyre interne maskiner. Det kan lede til målrettede angreb mod udvalgt mål i det interne netværk.

Mange danske virksomheder mangler viden om, hvordan man beskytter og uddanner brugerne, hvis man vil tilbyde denne form for kommunikation ind og ud af virksomhedens netværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere