Netbank indklager Finanstilsyn for nøl

Skandiabanken klager nu til Bendt Bendtsen, over at Finanstilsynet nøler med vejledningen til den nye hvidvaskningslov, mens banken taber konkurrencekraft over for de traditionelle banker.

Den nye lov om hvidvaskning trådte i kraft 1. marts, men Finanstilsynet agter at bruge et halvt år på at lave en vejledning til loven. Imens stilles de danske netbanker dårligt over for deres konkurrenter - de traditionelle banker. Det får nu Skandiabanken til at klage til Økonomi- og Erhvervsminister Bendt Bendtsen over Finanstilsynet.

For at leve op til den gamle hvidvaskningslov skal alle banker have tilsendt en kopi af nye kunders identifikationspapirer. Det er imidlertid en klods om benet på netbankerne, der foretrækker at klare kontakten til kunderne via telefon eller mail.

Tidligere har Skandiabanken håndteret identifikationen ved at køre kundernes elektroniske oplysninger op mod cpr-registeret, men det satte Finanstilsynet en stopper for i november sidste år. Den nye lov tillader denne samkøring med uafhængige registre, men netbankerne bremses af Finanstilsynets manglende vejledning.

»Det ønsker Skandiabanken at gøre, men de kan ikke få svar fra Finanstilsynet på, om de må gøre det, før vejledningen kommer. Nu har vi ventet siden 1. marts. Det er lidt absurd, at banken er nødt til at rette sig efter den gamle lov, når den nye er trådt i kraft. Og jeg finder det stærkt kritisabelt, at Finanstilsynet ikke for længst har udarbejdet den vejledning,« siger Skandiabankens advokat, Henrik Hein, til Jyllands-Posten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere