Artikel top billede

Microsoft og Google fortsætter gensidig mudderkastning

Det fyger frem og tilbage med beskyldninger i patent-slagsmålet mellem Microsoft og Google.

Som ComON kunne fortælle i går, er der udbrudt et åbent skænderi mellem de to giganter Microsoft og Google om patentkrav mod Android. Den slags diskussioner bliver normalt ført bag lukkede døre. Men de to selskabers jurister har helt usædvanligt valgt at fremføre deres argumenter mod hinanden på Twitter og i offentlige blogs.

Det er blevet til en omgang mudderkastning – og den fortsætter nu. Google anklager Microsoft for at samle patenter der kan bruges mod Android. Microsoft og Apple har betalt 23 mia. kroner for Nortels gamle patentsamling – disse patenter skal nu bruges til at opkræve licens fra producenter af Android-telefoner, mener Google.

Den grundlæggende anklage er, at Microsoft har opgivet at konkurrere med Google på markedet for mobile operativsystemer og i stedet forsøger at ”snyde” ved at bruge patenter til at tryne konkurrenten. Det afviser man ikke overraskende hos Microsoft, hvor man peger på at Google faktisk blev inviteret til at gå med i det konsortium der købte Nortel-patenterne.

Men det var en fælde, svarer Googles chef-jurist David Drummond nu igen i sin blog. Selv hvis Google var gået med i konsortiet, havde Microsoft stadig haft mulighed for at bruge patenterne mod Android.

”Et fælles køb af Nortel-patenterne hvor alle parter fik en licens ville fjerne enhver beskyttelse som disse patenter kan give til Android mod angreb fra Microsoft og de andre bydere. De har sikkert opfattet det som en genial strategi, fordi de kunne sikre at vi ikke kan bruge patenterne til at forsvare Android – og samtidig få os til at betale for det. Vi hoppede ikke på den,” skriver Drummond i en opdatering til sin blog.

Microsofts kommunikationschef Frank Shaw skyder igen på Twitter og fremfører at Googles sagde nej til at gå med i konsortiet, fordi de kun er interesseret i at købe noget som de kunne bruge mod konkurrenterne. Microsoft fastholder at Google nægter at samarbejde for at reducere patentrisikoen for hele branchen. Og sådan fortsætter mudderkastningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere