BIOS-efterfølger fra Intel bliver open-source

Intel vil frigive store dele af BIOS-efterfølgeren »Next Generation Firmware Technology« som open source.

I løbet af året vil Intel sammen med Collabnet frigive de centrale komponenter i BIOS-efterfølgeren »Next Generation Firmware Technology« som open source under den såkaldte Common Public License (CPL).

Det 20 år gamle Basic Input-Output System (BIOS) bruges til konfiguration og opstart af pc'ens komponenter inden selve bootprocessen. Men alderen kan mærkes; BIOS kører for det meste i tekstmodus og det er besværligt at navigere rundt i menuerne.

Intel har udviklet et komplet mini-styresystem, Extensible Firmware Interface (EFI), som skal afløse BIOS, men indtil videre anvendes EFI kun på dyre Itanium 2-systemer.

Den såkaldte »Next Generation Firmware Technology« er en EFI-implementering til almindelige desktop-pc'er, som er udviklet gennem Tiano-projektet.

Den centrale »Foundation code« samt en udviklerkit til firmware-drivere bliver tilgængelig gennem Collabnet-tjenesten senere på året. Licensen kræver at alle ændringer i koden skal stilles til rådighed for offentligheden.

Med beslutningen om at frigive koden under en open source-licens ønsker Intel sandsynligvis at samle opbakning til teknologien blandt udviklere.

Intel fortæller at bundkort-fabrikanter som American Megatrends (AMI) og Insyde vil bruge teknologien i deres produkter. Microsoft vil indbygge EFI-understøttelse i alle kommende versioner af Windows.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Computerworld giver dig hver måned 30 minutter med de nyeste cybertrusler, konkrete angreb og brugbare råd. Få indsigt i AI og sikkerhed, compliance, risikovurdering og forsvarsstrategier. Tilmeld dig næste Cyber Briefing nu.

14. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere