Web-Guiden uge 2



Computer og Internet






Dansk offentlig nøgle-server


De gode lo og de onde græd da PGP blev skabt. Muligvis var der også en del onde der lo, men den slags må man lære at leve med. PGP er et af de bedste og mest benyttede krypterings-programmer, og nu er det blevet endnu mere brugbart. På denne side kan man lave en offentlig nøgle, som andre kan bruge når de skal sende krypterede beskeder per e-post. Derefter kan brevet kun åbnes med ens private nøgle. Det er smart, effektivt og genialt.

www.pgp.dk



DM i Internetsøgning


Her har vi en side der er tæt på at lande i kategorien "Månedens Flop Fem". Ideen med at lave et danmarksmesterskab i Net surfing er lidt mærkelig, men kunne godt gå an. Det der støder er at det er et lukket mesterskab for børn. Hvis man endeligt ville lave et rigtigt mesterskab kunne man f.eks. lave et med forskellige aldersklasser, ellers burde man finde et andet navn til konkurancen end DM. Så opfordringen må lyde: lav et dækkende mesterskab evt. inddelt i aldersklasser og måske også med en åben klasse, så ville ideen være langt mere underholdende og tiltalende.

www.dm-internet.dk



Snoopie Power Query


Her er en ny søgemaskine, der kan finde filer. Til forskel fra de mere kendte er denne ikke plaget af tung grafik og massere af reklamer. Desuden er den ekstrem hurtig til at finde det man skal bruge. Man kan ledes til at tro at der er noget i vejen, fordi layoutet er så simpelt, men alt er som det skal være. Dette er en maskine der kraftigt kan anbefales hvis man henter mange filer fra nettet.

www.snoopie.com






Det offentlige


Teleabonnentforeningen af 1992 - TAF92


Listen over folk der ikke har haft en dårlig oplevelse med Tele Danmark er efterhånden temmelig kort. På denne side finder man en forening for mennesker der har haft problemer med virksomheden. Foreningens formål er blandt andet at bistå medlemer i klagesagerne imod teleselskabet. Nogle af deres mål, f.eks. at få Tele Danmark til at lytte til forbrugerne, lyder temmelig utopiske, men det ville da væære dejligt. Dette er en side med et ædelt formål og trods et lidt sparsomt indhold er den pæn og velfungerende.

www.image.dk/~taf92/





Erhverv og økonomi


Advokatsamfundet - Velkommen!


Advokater er jo ikke noget elsket folkefærd, og alligevel er de temmeligt uundværelige som vores samfund ser ud i dag. På denne side kan man finde advokaternes forening - og den har faktisk en masse godt at byde på. Der er en vejledning i hvordan man kan klage over advokater, hvis man føler at man er blevet dårligt behandlet af denne. Derud over er der en oversigt over, hvor og hvornår man kan komme i kontakt med den gratis advokatvagt. Det sidste kunne dog have være gjort lidt mere elegant, på den anden side tæller indholdet meget mere end udformningen i bedømmelsen af den slags sider.

www.advocom.dk




Festkatalog


Her er ret godt eksempel på hvordan en side kan bygges op så man langsomt bliver mere og mere iriteret på den. Der er for det første ikke meget fest over dette katalog, dernæst er der ikke meget indhold på siderne. Mange af de sider man klikker sig frem til er tomme og den indbyggede søgemaskine kan ikke findes. Ideen bag denne side er ok, men det er alt for dårligt udført til at blive nogen succes.

www.festkatalog.dk




Initiativ Gruppen


Igangsættere er en meget populær gruppe på Internettet, der findes utallige tilbud om hjælp, lån og undervisning af disse initiativrige mennesker. Problemet er måske at mange af disse velmenende igangsættere er et let bytte for smarte foretningsfolk der allerede selv er i gang. Her er et nyt sted hvor igangsættere kan blive sat i gang. Siden rummere ikke nogen oplysninger om hvad der foregår på disse kurser eller hvor meget de koster. Det eneste der står er at kurserne er støttet af EU, men det er alt jo efterhånden. Det kunne for det utrænede øje se ud som om at dette var nogen mennesker der havde fundet en smart måde at sikre sig nogle EU midler på. Udover denne oplysning er der mulighed for at bestille mere materiale, men hvis ikke dette materiale er hemmeligt, hvorfor lægger man det så ikke ud på siden og sparer postvæsenet og regnskoven for transport af alle de døde træer??

home2.inet.tele.dk/initiv/




TOMS


Her er et sted det næsten er umuligt at beskrive fyldestgørende. Her er næsten alt hvad hjertet kan begære (også for os der ikke spiser slik). Siden funger som et samlingssted for en række forskellige slik-produkter som Toms, Galle & Jessen, Pingvin og Anthon Berg. Hver underafdeling har sin egen stil og sit eget indhold. Selv om stilen varierer er alle siderne flotte og indeholder en hel del gode ting. Dette er en af de flotteste og bedste reklamesider undertegnede har set på dansk.

www.toms.dk





Kunst & kultur


Webgallery.dk


Danish webgallery featuring Leig Sylvester, Grazyna Gotz, Leif Sylvester og galleri Python. Ud over den meget lang titel på siden er dette faktisk et af de pæneste Internet gallerier på dansk. Siderne byder på en introduktion til kunstnerne og smagsprøver på deres arbejde. Siden fungerer som en forlængelse til eller en introduktion til et virkeligt (Internet unplugged) galleri.

www.webgallery.dk





Henson.com - The Jim Henson Company


Bare fordi en person dør, skal man ikke holde sig for fin til at pumpe så mange penge som muligt ud af navnet. Det har længe været reglen inden for showbiz, og saglige Jim Henderson går heller ikke fri. Manden der var skaber af det berømte Muppet show. På siden kan man finde biografier over showets stjerner, lege maler med et billede af Miss Piggy. Her er masser af underholdning hvor de mindste også kan være med.

www.henson.com





Valhalla


De gamle guders hjem er lige så forsømt som guderne selv. Denne side skulle rumme oplysninger om den nordiske mytologi (endda både på dansk og på engelsk), men ved første besøg virkede en del af siderne ikke og ved andet besøg var alle siderne blevet væk. Vi kunne godt bruge en seriøs side om denne del af vores kultur arv, så det er den skam at man ikke har fået det til at fungere.

hjem.get2net.dk/Valhalla/



Jesper og Mads' hjemmeside om Twin Peaks'


Twin Peaks er ikke bare en tv serie - det er en besættelse for mange og en mental rejse for endnu flere. Selv nu mange år efter at serien er stoppet optager den sindene hos mange mennesker. Dette er en utroligt flot og gennemarbejdet fanside, men gennemgang af plot, teknik og symbolik. Her er massere af guf for peaks freaks.

www.horsstats-gym.dk/elevpriv/jevamads/twinpeak.HTM



Royal Library Denmark - Treasures


Det kongelige bibliotek rummer som bekendt en masse skatte, nogen mere tilgængelige end andre. Nu har de lavet en side hvor man kan se nogle af de mest sjældne og værdifulde. Der er tale om manuskripter fra håndskriftssamlingen. Her kan man blandt andet se billeder af Saxos håndskrevne (hvad skulle de ellers være, red.) manuskrifter. Måske ikke så nyttigt, men ganske spændende.

www.kb.bib.dk/kb/about/hist/klenod/


Misc og bizar


The Creative MindManager - Increase your productivity with creative idea management


OK, undertegnede har ikke helt forstået hvad det her går ud på, men det lyder da lovende. Fra denne side kan man hente et program der skulle kunne øge ens produktivitet og hjælpe med at holde styr på tanker og ideer. Det er ikke særligt godt belyst hvordan dette mirakel finder sted; det må man selv prøve at finde frem til. Denne side er nærmere spøjs end nyttig.

www.mindman.com




Stephen King's bloops and blunders


Det er aldrig behageligt når ens idoler viser sig ikke at være perfekte. På denne side bliver en af verdens mest populære forfattere hejlet igennem. Det er Stephen King det går ud over, her er en meget lang liste over de faktuelle fejl som forekommer i Kings bøger, det er hård læsning for en fan. Det er dog gjort med en stor omhu og en hel del kærlighed så siden er mere information om King end en hadeside.

www.geocities.com/SoHo/Studios/4612/




Nyheder & medier


Velkommen til HiScores Hjemmeside


Her har de digitale værter fra TV-Danmarks spilleprogram hjemme. Hvorfor vi der godt kan lide at spille computerspil absolut skal tales ned til, får man ikke at vide. De ellers meget gode informationer der gemmer sig i programmet (og på hjemmesiden, om end i noget mindre grad) bliver druknet i hysterisk friskhed og intellektuel ydmygelse. Hvorfor er der ikke nogen der laver et sådant program for personer der kan tænke selv ... At dette programs overfladiske stil er kombineret med katastrofen Opasia gør det ikke meget bedere.

www.hi-score.opasia.dk/



GRYNT


Hvor gik Ole Grünbaum hen da han gik fra Politikken? Det er let at svare på; han gik død. Nu forsøger han at genoplive sig selv (zombi?) med tidskriftet Grynt. Det er klart nok at han forsøger at være morsom, det lykkedes bare ikke. I stilen lægger Grynt sig op ad ATS, der jo er den avis, som har Politiken som omslag. Grynt når bare aldrig op på noget der bare minder om ATS. Det er ikke fordi man føler sig støt af det der står i Gryn, det er lige før at det havde været bedre for så havde man da fået noget ud af det. Derimod virker Grynt bare som et meget stort tidsspilde.

www.grynt.dk




All-Music Guide Main Page


Her er simpelthen en drøm af en side. Det er et kæmpe opslagsværk om musik. Der er flere af denne slags sider, men der er ikke rigtigt nogen der kommer op i nærheden af denne. Hvis man skulle sammenligne den med noget skulle det vare Internet Movie Database. Næsten uanset hvilken form for moderne musik man høre, vil man kunne finde noget interessant her.

thenewage.com/amg/music_root.html





Social og sundhed



www.vort-bryllup.dk


Ok, det kan jo ske for selv de bedste, man bliver fanget af en anden person og så pludseligt skal man giftes. Her er der råd og vejledning til hvordan man kan skabe det perfekte bryllup. Der bliver selvfølgelig solgt en masse bryllups-relaterede ting på siden, det kan man dog godt overse og hoppe direkte til de nyttige råd uden at man mister noget eller at det er besværligt.

www.vort-bryllup.dk/







Uddannelse


KollegieNet Danmark


Selv om det kan virke lidt tidligt på året at bringe denne adresse kan det godt betale sig at kigge på den allerede nu. Det er en oversigt over kollegier i Danmark. Selv om de fleste først får brug for et kollegieværelse i august eller september kan det godt betale sig at være i godt tid, da der jo er kamp om de få værelser der er. Siden giver et flot overblik og vil være nyttig for mange unge mennesker.

www.imada.ou.dk/~kjeld/kollegie/index.html



Danish - Japanese Dictionary


Hvad en dansk - japansk ordbog laver på en fysik-studerendes hjemmeside er ikke til at sige. Ikke desto mindre er den her og den funger ganske godt (udover at ordet sex åbenbart ikke findes på japansk). Ordbogen er let at bruge, men der kan forekomme problemer med at se skrifttegnende rigtigt.

www.fys.ku.dk/~osada/djdict/


Underholdning



Viking-Con's Homepage


Det store møde for rollespillere hedder Viking-Con, på denne side kan man finde ud af hvor og hvornår den afholdes næste gang og hvad der er lige så vigtig hvilke spil der vil blive spillet. Siden er ganske smart fordelt ud over flere individuelle servere, et smart træk hvis man har begrænsede resourser.

www.viking-con.dk/




SWOPIT


Computerspil er temmeligt dyre, når man tænker på at de ofte har en ret begrænset levetid. Her kan man udnytte sine spil lidt mere. Det sker ved at man kan bytte spil med andre mennesker uden fordyrende mellemled. Det er et godt initiativ og det kan sørge for at man får meget mere for de penge man giver ud på spil.

home3.inet.tele.dk/jnielsbo/index.html


Videnskab




Biologisk Selskabs Hjemmeside


Biologisk Selskab er åbenbart en meget gammel instutition, men det har ikke forhindret dem i at gå med på de moderne medier. Selskabets formål er at fremme biologisk forskning og interesse. Siden giver ud over en intruduktion til selskabet også en oversigt over deres arrangementer.

biobase.dk/~palmgren/index.html




History of Mathematics


Matematikkens historie er meget lang og spændende. Matematikken har ligget til grund for det meste af al videnskab. På denne side finder man en rigtig flot gennemgang af denne historie. Det hele er på engelsk, men det er rimeligt let læst. Man kan finde pudsige ting som dagens matematiker, tidslinjer og meget meget mere.

www-groups.dcs.st-and.ac.uk:80/~history/index.html




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Ciklum ApS
    Offshore software- og systemudvikling.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    ERP-trends 2024

    Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

    02. maj 2024 | Læs mere


    Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

    Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

    07. maj 2024 | Læs mere


    Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

    Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

    07. maj 2024 | Læs mere