Google Adwords, Amazon og dansk ydmyghed sender 123hjemmeside ud i Europa

De danske hjemmesidebyggere har fundet en simpel model, som nu skubbes til fire nye europæiske markeder.

Siden 2003 har 123hjemmeside gjort det yderst simpelt at lave hjemmesider, hvis man intet aner om webdesign. Nu får endnu flere brudepar, hundekenneler og familier ude i Europa mulighed for at prøve tjenesten.

I sidste uge udvidede 123hjemmeside sit marked til Finland, Italien, Spanien og Frankrig. Firmaet er allerede til stede i Norge, Sverige, England og Holland.

“Den bedste kilde til vækst er at skabe flere salgskanaler. Vi var nået til et niveau i Danmark, hvor det begyndte at blive for dyrt for os at købe nye kunder. Men så er det heldigt, at vores forretning er meget skalerbar,” siger administrerende direktør Morten Elk med et smil.

Men hvad kræver det egentlig at spise sig ind i det europæiske marked land for land? Ingredienserne er: Amazon, Google Adwords, udenlandske studerende og lokaltilpassede produkter.

“Vi har efterhånden en fasttømret måde at udrulle til nye områder. Det er et digitalt produkt, så vi har ikke brug for logistik. Til gengæld har vi brug for at få vores portal oversat. Det har vi et fast bureau til her i Danmark. Så skal vi have de mest almindelige betalingsmuligheder i landet sat op, og så har vi brug for at kunne sælge domæner. Det sørger vores partner Ascio for. Det er nødvendigt med hjælp, for der er mange forskellige krav i de forskellige lande,” siger Morten Elk.


Styres fra skyen og København

Men med de manøvrer er 123hjemmeside kun til stede i et nyt land. De har ingen kunder.

De kommer via partnere.

“Vi går gennem partnere. På flere måder. En af vores vigtigste kanaler er Google Adwords. Det er simpelt, og så kan man sidde i Toldbodgade i København og styre det franske marked,” siger Morten Elk.

Firmaet er kunde hos Google, der hjælper med at oversætte kampagnerne.

Den anden partnerstrategi er via samarbejdspartnere som Netavisen i Norge, Spray i Sverige og Jubii i Danmark. Jubii som Morten Elk og hans bror Jacob i øvrigt har købt sig ind i.

De elsker at blive serviceret

Har i ikke også brug for supportere i de nye sprogområder?

“Jo, der plejer vi at bruge studerende fra de pågældende lande, som studerer i København. I øjeblikket har vi cirka 10 stykker ansat, som arbejder hjemme og mødes en gang i mellem. De deltager også, når vi ruller ud i de nye områder og er med til at validere de oversættelser, som vi får fra bureauet. På den måde kender de også systemet fra starten,” siger Morten Elk.

Alt styres altså fra Danmark. Bort set fra hosting. Den er delt mellem Ballerup og skyen.

“Vi har hovedparten stående på vores egne servere hos Interxion, og så bruger vi også cloud. Det er især til billedhåndteringen, at skyen er oplagt. Efter vi gik fra at vise billeder i 400x400 pixels til fuldskærmsvisning, fylder de op til 1MB per billede. Det er dyrt at hoste og tungt at distribuere, og der er ikke nogen grund til at arbejde på sin egen løsning, når der findes den løsning,” siger Morten Elk

123hjemmeside ligger i Amazons sky.

Det lyder forholdsvist simpelt at lave en europæisk udrulning. Hvorfor ruller i ikke ud på hele kontinentet med det samme.

“Vi er bekymret for, at hvis vi tager dem på en gang, så risikerer vi, at man ikke giver det enkelte marked den omhu, som det fortjener. Da vi for eksempel begyndte i Sverige og Norge, kunne vi se, at det gik meget langsommere i Sverige end i Norge. Vi brugte noget tid, og fandt ud af, at svenskerne spurgte til noget der hedder direktebetaling. Det gav hurtigt resultater, at vi tog os tid til at løse det problem”.

Har i stødt på andre ønsker, krav eller kulturelle forskelle i de forskellige markeder?

“Nej, det har vi ikke. Det eneste vi har konstateret er, at vi har meget mindre gennemslagskraft på engelsk end på de lokale sprog. Det kan selvfølgelig hænge sammen med, at der er mere konkurrence på engelsk, men det har også en betydning, at vi henvender os til dem på deres lokale sprog. Det giver en bedre service. Det er ikke noget en amerikaner bliver benovet over. De forventer bare, at det er tilgængeligt på engelsk. En dansker eller en anden europæer føler sig meget mere serviceret ved at få en lokal oplevelse på sit eget sprog," siger Morten Elk.

"Det betyder nok også, at vi er mere tilbøjelige til at fortsætte i Europa end at forsøge os i USA," siger han.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk medarbejdernes arbejdsgange – på både kontoret og fra køkkenbordet
Fleksible arbejdsformer og produktivitet fra hjemmekontoret er kommet for at blive, og det har understreget behovet for velfungerende møde- og samarbejdsformer. Mange samarbejdsplatforme er imidlertid både usikre, ustabile, besværlige at anvende og med en så utilstrækkelig lyd- og billedkvalitet, at det tapper teamet for kræfter, hæmmer effektiviteten og kan gøre det svært at følge med eller træffe en beslutning. I dette whitepaper kan du læse, hvordan Cisco Webex ggør det muligt at afholde velfungerende onlinemøder med både få og rigtig mange deltagere – og med sikkerhed for, at ingen uvedkommende følger med.