SPAMfighter henter overskud på dovne og fyldte diske

Spam er ikke længere det eneste, der skal frygte SPAMfighter.

SPAMfighter kom til verden som bekæmper af spam. Men i dag kæmper firmaets produkter også spyware, virus og langsomme harddiske. Det seneste skud på stammen er programmet FULL-DISK fighter, der rydder op i overflødige filer. 

Halvdelen af SPAMfighters omsætning kommer i dag fra de såkaldte utilities, fortæller direktør Henrik Sørensen som kommentar til den netop offentliggjorte årsrapport. SPAMfighter havde i 2010 et overskud på cirka to en halv millioner kroner.

"Vi har flyttet fokus fra ren sikkerhed til også at omfatte tilbehørsprogrammer og utilities. SLOW-PCfighter var nok vores største produkt i 2010. Vi startede op med de utilities i midten af 2009, og salget eksploderede ret hurtigt, hvilket betød, at vi fik opmærksomhed fra konkurrenterne. Det er det marked, som vi nu forsøger at forsvare," siger Henrik Sørensen.


Jeg får ikke bank

Den hårde konkurrence kan aflæses i regnskabet. Selv om overskuddet altså var to millioner kroner i 2010, så er det et tydeligt fald fra 2009, hvor overskuddet var otte millioner kroner.

"Det hænger nok sammen med, at vi har oppet vores udviklingsafdeling i Ukraine. Vi har brugt mange penge på produktudvikling, og så har det også været nødvendigt at skrue op for marketing i flere lande. Men det mindre overskud skal også ses i lyset af, at 2009 var et ekstraordinært godt år for os," siger direktør Henrik Sørensen.

Derfor er direktøren godt tilfreds med overskuddet og forventer et lignende i år.

"Det er ikke sådan, at min partner kommer hjem og slår mig oveni hovedet," siger han spøgende med henvisning til sin kompagnon Martin Thorborg, der har bosat sig i Florida for at fremme SPAMfighters position derovre.

Det er dog fortsat Europa, der er SPAMfighters stærkeste marked, selv om der var tydeligst vækst at spore i Asien i 2010.

SPAMfighter beskæftiger mellem 60-65 personer i Europa, USA og Asien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere