Firmaer betaler høj pris for fiber

(Opdateret) Profiber tager kassen for erhvervsløsninger

Det er 808 procent dyrere at købe Profibers erhvervsløsning sammenlignet med en privatløsning. Ifølge Profiber kan virksomheder uden problemer vælge den private løsning.

En 20/20 Mbit erhvervs-opkobling koster 1400 kroner eksklusiv moms hos Profiber. Som privatkunde kan du få 15/15 Mbit for 198 kroner inklusiv moms. Det giver en prisforskel på 808 procent på de to produkter, når man ikke tager hensyn til forskellen i hastighed.
Flemming Seidelin, der er salgskonsulent hos Profiber begrunder den store difference med, at erhvervsløsningen adskiller sig på service, hardware og afregningen af trafik.

På servicesiden får erhvervskunderne får automatisk fejlretning inden for fire timer, mens privatkunderne altid ryger bagerst i køen.

Hvad angår hardwaren, så oplyser salgskonsulent Flemming Seidelin, at der naturligvis er tale om bedre udstyr til erhvervskunderne. Han kan dog ikke specifikt fortælle, hvordan erhvervshardwaren adskiller sig fra det udstyr, som private får tilbudt.

Den store forskel i prisen skal primært findes i trafikken via forbindelsen. Profiber betaler per bit, og leverandøren forventer, at erhvervskunder har en væsentlig højere trafik, og derfor skal erhvervskunderne også betale mere for forbindelsen.

”I vilkårene for private står der, at vi ikke tillader, at man har uforholdsmæssigt meget trafik. Det er noget, som alle udbydere skriver, men det slipper erhvervskunderne for,” siger Flemming Seidelin.

Han har ingen ide om, hvor grænsen for ”uforholdsmæssigt meget trafik” ligger henne, men oplyser, at han aldrig har hørt om, at der har været problemer med, at kunderne overskrider grænsen.

Ifølge Flemming Seidelin så kan virksomhederne ligeså godt vælge Profibers private løsning over erhvervsløsningen og oplyser, at mange små virksomheder allerede har en privat løsning. Profiber overvåger trafikken på deres net, men der er ingen sanktioner mod kunder, der bruger uforholdsmæssigt meget trafik. Og skulle problemet opstå kan kunderne uden videre opgradere.

”Bruger virksomheden internetforbindelse som normal dansk husstand, er det en fin løsning at vælge den private model. Det er hovedsageligt enmandsvirksomheder, som har valgt vores private løsning, og jeg mener, at en større seriøs virksomhed er nødt til at have erhvervsløsning,” siger Flemming Seidelin.

Det er så op til virksomheden selv at beregne værdien af hurtigt fejlretning. Hvis nedetid ikke er kritisk for forretningen, så er der masser af penge at spare. På årsbasis koster 20/20 erhvervsløsningen 18.624 kroner mere end den private 15/15 løsning. De penge kan alternativt betale for en dongle eller to til de medarbejdere, der skal være online, hvis uheldet skulle være ude.

Profiber fik for nylig nye ejere: I dag er selskabet ejet af en alliance mellem 15 danske elselskaber. De er i gang med at stifte et fælles endnu ikke navngivet selskab, der kan stå for bredbånd og tv-indhold på selskabernes fibernet.

ComOn har efterfølgende modtaget en kommentar fra Profibers produktchef Brian Jonasson:

”Artiklen giver i sin fokus udtryk for, at vi udnytter erhvervskunder. Når det i stedet handler om, at vi faktisk har nogle meget favorable priser til privat- og erhvervskunder hver for sig. Det er pærer og bananer der bliver sammenlignet. Der er tale om klare forskelle mellem vores erhvervsløsning og privatløsninger og henvender sig til vidt forskellige målgrupper. Lige så vel som der er tale om forskellige servicegrader og omkostninger ved driften samt udviklingen af disse.Dette er ikke atypisk for markedet og de fleste erhvervsvirksomheder er klar over disse forskelle, ” siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere