Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Gennembrud for magnetisk RAM

Den amerikanske chip-producent Freescale Semiconductors præsenterede I dag en ny type magnetisk RAM, der måske en dag kan erstatte alle andre typer hukommelse.

Freescale Semiconductors kunne i dag præsentere de første kommercielle MRAM chips.

I modsætning til FLASH hukommelse, der også kan kan lagre data i slukket tilstand, er MRAM mere robust og langt hurtigere at læse og skrive fra. MRAM kombinerer dermed de bedste egenskaber fra harddiske og almindeligt RAM.

MRAM står for Magnetoresitive Random Access Memory og lagrer data gennem magnetiske egenskaber. Dermed skiller den sig ud fra traditionelle RAM chips, der er afhængig af en strømkilde for at bevare data.

Freescale var oprindeligt et selskab under Motorola, og mange af verdens største hardware-producenter som IBM og Intel har længe forsket i MRAM.

Ambitionen er at finde en universel type RAM, der kan bruges i alle former for elektronik - fra pc'er, mobiltelefoner, mp3-afspillere, kameraer til computerdelene i microovne, biler og fly.

Det er ikke første gang, at en virksomhed meddeler, at målet er nået, men Freescale er den første virksomhed, der rent faktisk har et produkt at sælge. Indtil videre bliver MRAM chips sandsynligvis kun brugt i industri-produkter, men analytikerne er enige om at mulighederne rækker langt videre.

»Det her er en den mest betydningsfulde RAM teknologi i dette årti,« siger fremtidsforskeren Will Strauss til BBC online.

På længere sigt kan de nye chips måske helt erstatte RAM i pc-er. Det vil gøre det muligt at bygge computerer, der kan starte op øjeblikkeligt, fordi data ikke først skal hentes til hukommelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere