Google dig til forretningsviden

Virksomheder med SAS Institute og Google som leverandører kan fremover "google" sig til højaktuel forretningsviden via intranettet. Samarbejdet mellem SAS og Google resulterer i ny teknologi, som er klar til levering til sommer.

Googles søgemaskine bliver i stand til at levere interne informationer, analyser og forretningsrapporter skabt af en virksomheds SAS® løsninger. Det nye partnerskab mellem Google og SAS har som formål at sætte virksomheder i stand til at kombinere Googles søgeteknologi med SAS' vidensløsninger. Brugere får lynhurtigt serveret virksomhedens mest relevante information ud fra et givet søgeord, hvilket giver et højt vidensniveau hurtigt og dermed forretningsmæssige fordele gennem bedre udnyttelse af virksomhedens Intelligence-løsning.

Hvis en medarbejder hos en SAS-kunde søger efter "salg fjerde kvartal 2005" på virksomhedens intranet med en Google-baseret søgemaskine, vil søgemaskinen levere et snapshot af relevant viden i form af rapporter, data og analyser sammen med links til anden viden som f.eks. periodens bedst sælgende produkter, sælgeres resultater eller top 10-kunder i perioden. Kombinationen af Googles nyeste søgeteknologi og SAS® Enterprise Intelligence Platform giver brugeren adgang til bredere og dybere viden, fordi søgningen returnerer mere end brugeren selv efterspurgte. Alle søgeresultater filtreres gennem virksomhedens normale sikkerhedsprotokoller og leverer viden i overensstemmelse med den enkelte brugers adgangsrettigheder.

»SAS Institute er førende på markedet for Intelligence - i særdeleshed i Danmark - men også globalt, og derfor er SAS en naturlig samarbejdspartner blandt flere andre, når vi skal levere søgeteknologi til professionel brug. Værdien af en analyse eller en rapport vokser, hvis den er hurtig og nem at finde,« siger landechef Peter Friis fra Google Denmark.

»Det er naturligt at bygge bro mellem Googles vision om at organisere alverdens information og SAS' vision om at understøtte beslutningstagere med værdifuld viden,« siger marketingdirektør Jim Nielsen fra SAS Institute.

Google OneBox for Enterprise er en del af Googles nyannoncerede søgeteknologi til professionel brug, og OneBox bruger den samme teknologi, som styrer børsinformation og vejudsigter på Google.com. Søgeresultatet kan både være statisk information og relevante links til dynamiske realtidstjenester. OneBox er udviklet sammen med SAS og flere andre aktører på markedet for professionel software - heriblandt Cisco, Salesforce.com, Oracle og Cognos. Al teknologiudvikling følger åbne standarder og åbne principper, og Google lægger interfaces ud til alle interesserede udviklere, systemintegratorer og softwareleverandører. Google har samtidig lanceret et program for udviklere, der bl.a. kan benytte et internet-community med dokumentation og specifikationer til Google OneBox og mulighed for at dele deres arbejde med andre udviklere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere