Artikel top billede

Kavalergang udskyder dansk spil-lancering

Ingen lilla bryster, tak!

Hvis man prøver det danske computerspil Max and the Magic Marker, så bliver man hurtig klar over, at der hverken er tale om noget voldeligt eller kontroversielt spil. Men alligevel er spillet kommet i karambolage med det amerikanske censur-korps.

Faktisk er spillets lancering i USA blevet forsinket af amerikanernes ofte spøjse opfattelser af god og dårlig moral.
I dette tilfælde er det nemlig hverken bandeord, vold eller blod, der har fået de amerikanske alarmklokker til at ringe. Det er kavalergangen på en galionsfigur i spillets kulisser. Se billedet.

Det er amerikanske ESRB, der har spottet den lilla galionsfigur. ESRB står for at vurdere computerspil og påhæfte en minimumsspillealder på dem. ESRB har ikke afvist spillet på grund af kavalergangen men blot gjort danske Press Play opmærksom på, at firmaet havde glemt at nævne i sin ansøgning, at man kunne støde på glimt af kvindelige attributter i spillet.

”De skrev tilbage, at de havde fundet et sted, hvor man kunne se kavalergang og ville have os til at skrive det ind i ansøgningen. Vi overvejede kort at give hende en rullekravesweater på, men vi endte med bare at konstatere, at ’jo, der er en kavalergang’,” fortæller Ole Teglbjærg fra Press Play til Ekstra Bladet.

Så nu er kavalergangen skrevet i ansøgningen, og man venter på ESRBs dom.
Amerikanernes pudsige holdning til vold i computerspil blev også synliggjort i ansøgningen. ESRB har nemlig også brokket sig over, at når et monster i spillet bliver sprængt i luften, så bliver de afsprængte klatter liggende på jorden. Her havde man hellere set, at klatterne forsvandt op i den blå luft.

Brevvekslingen med ESRB betyder, at spillet er blevet forsinket på den amerikanske del af Wiiware. Nintendo Wiis indbyggede spil-butik.
ComON har tidligere skrevet om det danske spil. Læs artiklerne under artiklen.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere