It-ildsjæle hædret med priser i Århus

It-forum Midtjylland har uddelt sin årlige it-pris til Gert Zimmer Hansen.

I mere end 40 år har Gert Zimmer Hansen haft en stor del af æren for den positive udvikling af den midtjyske it-branche. Det var begrundelsen for at tildele ham årets it-pris på It-forum Midtjyllands konference Event 2009 torsdag i Århus. It-initiativprisen gik til blogger og social software-ekspert, Ib Potter.

Gert Zimmer Hansen tiltrådte i 2003 stillingen som Investment Manager i Østjysk Innovation. Her har han været med til at starte mere end 30 it-selskaber.

»Allerede fra starten af Gert Zimmer Hansens karriere har han haft en finger med i spillet i udviklingen af en række betydende midtjyske it-virksomheder. Først gennem 25 år i IBM Danmark, bl.a. med ansvar for relationen til IBMs jyske forretningspartnere, og siden i en årrække som direktør i EDB-gruppen, hvor han har deltaget i konsolidering og udvikling af branchen op gennem 90'erne,« lød det fra Bent Hansen, der er formand for Region Midtjylland.

Efterfølgende overrakte Bent Hansen årets ”IT-initiativpris”, der tildeles en person eller en virksomhed, der har præsteret et ekstraordinært initiativ i det midtjyske it-miljø. Initiativprisen gik i år til Ib Potter, der er online marketing manager hos TV/Midt-Vest Novamedia.

»Ib Potter er den absolutte ankerperson og arkitekten bag den årligt tilbagevendende konference om digital markedsføring i Holstebro, hvor iværksættere og marketingfolk bliver tanket op med nyeste viden. Det er en viden, Ib Potter desuden deler ud af gennem sin meget læste blog, hvor han fortæller om sine erfaringer og informerer om de nyeste tendenser inden for de digitale medier,« sagde Bent Hansen.

Med hæderen til såvel Gert Zimmer Hansen og Ib Potter fulgte et kunstværk af den århusianske billedkunstner Iben West.

Temaet på den årlige konference i Århus var Freeconomics – hvordan kan man tjene penge på at forære sine produkter væk. De seneste års største it-succeser som Google og Skype har netop været baseret på at give sine ydelser væk. Spørgsmålet er, hvordan man gør det til en god forretning.

»Hvis man spørger manden på gaden, om hans erfaringer med gratis it-løsninger, er det nok de færreste, der har svar parat. Men hvis man spørger nærmere ind til hans internetvaner, så vil man i mange tilfælde opdage, at de fleste danskere bruger et utal af gratis-løsninger hver eneste dag. Facebook, Wikipedia, Google og Hotmail er gode eksempler på det,« siger Finn Støy, direktør i it-forum midtjylland.

Konferencegæsterne blev opfordret til selv at tænke over deres egne anbefalinger til gode, gratis it-løsninger. Blandt talerne på konferencen var serieiværksætteren Martin Thorborg, kommunikationsrådgiver Signe Wenneberg, og Larry Illg, der står bag eBays opkøb af Den Blå Avis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere