Windows 7 skaber virus-ghettoer

It-sikkerhedsfirma forventer at Windows 7 vil skabe virusghettoer i den fattige del af verden.

Windows 7 har bedre sikkerhed end de gamle versioner af operativsystemet, men det efterlader samtidig Windows XP brugere mere udsatte. Det mener it-sikkerhedsfirmaet F-Secure, som ligefrem forudsiger at der bliver skabt virusghettoer i udviklingslandene. De fattige lande er typisk er bagefter i forhold til skiftet fra XP og Vista til Windows 7, og det gør dem til oplagte mål.

”I modsætning til Vista, så vil Windows 7 i sidste ende erstatte Windows XP, som det primære operativsystem. Men det, vi vil se i løbet af 2010 og fremover, er områder i verden, hvor styresystemerne ikke opgraderes. De vil derfor ikke længere have brugerekspertisen, de seneste firewalls og de vil efterhånden køre med et forældet styresystem, der har meget mindre indbygget sikkerhed end Windows 7. Det vil gøre dem mere sårbare over for angreb og et lettere mål for it-kriminelle, og det vil typisk ramme u-landene, fordi de oftere er længere tid om at skifte ud,” siger Michael Dahl fra F-Secure.

Han forudsiger også at der kommer mange nye trojanere i forbindelse med VM slutrunden i Sydafrika. Danske fodboldfans advares også mod falske billethjemmesider og DdoS angreb. It-kriminelle vil forsøge at lokke fodboldfans ind på falske fodboldsider, som er inficerede med vira.

”Der vil være enorm interesse for nyheder om Messi, Bendtner og co., når det går løs til VM, og det vil it-kriminelle udnytte til at sprede vira gennem hjemmesider, som påstår at have nyheder om slutrunden, men som i virkeligheden er falske og indeholder virus. Derfor er det vigtigt, at danske fans er opmærksomme, når de søger efter nyheder om VM, da det desværre er sådan, at it-kriminelle udnytter folks nysgerrighed ved sådanne begivenheder, hvor den ekstra nettrafik betyder grundlaget for bedrageri i mange forskellige varianter,” siger Michael Dahl.

Der kommer også flere angreb mod sociale netværkssider, forudsiges det, og der forventes også flere angreb på mobile platforme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere