Politiet vil straffe mobil-snakkere med klip i kørekortet

Politiet håber, at det stigende antal bilkørende mobil-snakkere uden den lovpligtige håndfrie løsning kan blive straffet med et klip i kørekortet, når de bliver taget af politiet. FDM og Rådet for Større Færdselssikkerhed vil ikke bakke op om forslaget.

Politiet laver ikke kampagner direkte mod folk, der taler i mobil, mens de kører. Alligevel er antallet af mobilsnakkere, som politiet fanger talende, mens de kører bil, steget markant.

En stigning på 25 procent på kun et år. I København, Århus og Odense var der over 2000 flere danskere, der indkasserede en mobil-bøde i 2005 sammenlignet med året før. Det viser en undersøgelse, som IT-avisen ComON har foretaget.

Politiet understreger, at de ikke har gjort noget specielt for at fange flere mobil-syndere sidste år.

»Det er en tendens, vi ser i hele landet. Flere danskere bruger bilen som deres kontor, hvor de ringer og sms'er. Desværre er folk ikke klar over, hvor farligt det er at tale i telefon i bilen. Man sætter sit eget og andres liv på spil. Det kan sagtens koste menneske at være uopmærksom i trafikken,« siger Ole Kahr, der er operativ leder for Københavns Færdselspoliti, til IT-avisen ComON.

Udover almindelig patruljekørsel bliver der kun delt bøder ud for mobil-snakkeri i forbindelse med andre kontroller af for eksempel sele og hastighedskontrol.

Københavns Færdselspoliti håber, at mobilsnakkeriet vil blive medtaget i den række af trafikforseelser, som udløser et klip i kørekortet.

»Folk skal vide, at mobilsnakkeri kan være med til, at de mister deres kørekort. Det er desværre det eneste, som folk ser ud til at have respekt for. Folk har indrettet deres bil en arbejdsplads, hvor de læser og ringer som om, at de var på arbejde. Desværre ser vi en stigning i antallet af mennesker, der ikke føler, at det er nødvendigt at installere et håndfrit sæt men som bare taler løs i trafikken,« siger Ole Kahr.

Rådet for Større Færdselssikkerhed er ikke overrasket over stigningen i antallet af billister, der taler i mobil.

»Flere billister er desværre ligeglade med, at det er farligt og forbudt at tale i telefon, mens man kører bil. Det kan desværre koste liv på vejene,« siger direktør i Rådet for Større Færdselssikkerhed, René la Cour Sell.

Rådet for Større Færdselssikkerhed og FDM håber, at der snart bliver lavet en undersøgelse af, hvor mange ulykker som har haft forbindelse til mobil-snakkeri. Før vil de to organisationer ikke tale om, at mobilsnakkeri skal kunne være en af klippene.

»Det er sløseri og sjusk, at man ikke får lavet et lovligt installationssæt,« siger FDM's administrerende direktør, Thomas Møller Thomsen.

Justitsministeriet har i øjeblikket ingen overvejelser om at lave en undersøgelse af det farlige ved at køre i bil og tale i mobiltelefon.


ComONs undersøgelse af mobil-bøder i de tre største danske byer
Århus politikreds

2003: 329 bøder
2004: 559 bøder
2005: 726 bøder
Odense politikreds

2003: 375 bøder
2004: 973 bøder
2005: 1466 bøder
Århus politikreds

2003: 3286 bøder
2004: 4904 bøder
2005: 6419 bøder
Københavns politikreds

Alt i alt: Århus, Odense og København.
2003: 3990 bøder
2004: 6436 bøder
2005: 8611 bøder

(Kilde: Politiet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere