Glade vindere af "idiotisk" seo-pris

Wupti og Skatepro.dk er glade for deres search-pris, selv om kritikere mener, at firmaerne har skadet sig selv ved at stille op til E-handelsprisens nye kategori.

Da E-handelsprisen i sidste uge blev uddelt, var der især fokus på Search-prisen.

En heftig debat - blandt andet på ComON - har nemlig rejst spørgsmålet, om det kan være direkte skadeligt at stille op til prisen, fordi man indirekte kommer til at blotte hemmeligheder til konkurrenterne.

Men debatten strør ikke malurt i bægeret hos vinderne.

Skatepro.dk, der sælger hockey og rulleskøjteudstyr, var bevidste om kritikken, men stillede op alligevel.

»Vi opvejede plusser og minusser og kom frem til, at plusserne opvejede det mulige negative. Alene i kraft af de links, som vi ville få fra forskellige nyhedsmedier, ville gavne os i forhold til søgemaskinerne,« siger direktør Jakob Høy Biegel til ComON.

Han mener, at debatten har været god at få frem, og at Mikkel deMib Svendsen kan have ret i nogle af sine antagelser. Han mener bare ikke, at den potentielle fare for at blotte forretningshemmeligheder berører Skatepro.

»Vi har lavet nogle smarte ting, men ikke noget, som vi ikke er stolte af. Vi bevæger os ikke i gråzonerne og går generelt meget op i at fortælle åbent om alt, vi gør. Vi befinder os ikke i et udpræget konkurrencemarked med mange spillere, og der ville kritikken måske være mere relevant,« siger Jakob Høy Biegel.

Han mener, at Skatepro har fået prisen, fordi søgemaskinernes magt er tænkt ind i alt, hvad firmaet gør på nettet. Desuden har firmaet haft meget held med at fokusere på relevant trafik og konverteringsrater.

Internt anliggende

Overordnet betragter Skatepro prisen som et skulderklap til de ansatte, der har udført arbejdet.

Samme holdning finder man hos Wupti.com, der vandt søgeprisen for de største virksomheder.

»Vi er glade for prisen, fordi den giver os mulighed for at give noget anerkendelse til de medarbejdere, der har lavet arbejdet,« siger administrerende direktør Torben Mouritsen.

Han ønsker ikke at kommentere kritikken af prisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere