Aktieoptions-skandalen ruller igen

Selvom Apple så sent som i sidste uge indgik forlig i sagen om ulovligt tilbagedaterede aktier, ser sagen ikke ud til at være afsluttet alligevel. En advokat har på vegne af en række aktionærer sagsøgt Apple igen og denne gang går man efter at ramme Steve Jobs.

I sidste uge indgik Apple et forlig med de amerikanske myndigheder, der betyder, at selskabet skal af med yderligere 14 millioner dollars i erstatning til dækning af blandt andet sagsomkostninger. Det nye forlig er dog betinget af en dommer-godkendelse ved en høring i oktober. Med det forlig burde sagen mod Apple omkring ulovlige tilbagedateringer af aktieoptioner ellers have været afsluttet, men det er måske alligevel ikke tilfældet.

Sagen lader nu til at få ny vind i sejlene, da Apple og mere specifikt Steve Jobs endnu engang sagsøges af en række aktionærer i Santa Clara County Superior Court i San Jose, i sagen "Boston Retirement Board v. Steven P. Jobs".

Som juridisk motor ledes slaget af advokat H. Adam Prussin, der hævder, at Steve Jobs har spillet en "central rolle" i de ulovlige tilbagedateringer af aktieoptioner. Ifølge Prussin, har Apples bestyrelse gjort "alt" for at trække Jobs's ansvar ud af sagen, til trods for at han altså har et centralt ansvar. Det bygger Prussin på en række noter, som man ikke mener er blevet studeret igennem i de andre retssager.

"Vi har detaljer omkring transaktionerne som jeg ikke tror andre har. Vi ved hvem der har gjort hvad mod hvem og hvornår", siger Prussin i et telefoninterview til Bloomberg.

Apples bestyrelse har hele vejen igennem bakket op omkring Steve Jobs som CEO hos Apple og sagt at tilliden ikke fejlede noget, heller ikke da kritikere begyndte stille spørgsmålstegn ved Jobs habilitet som chef for Apple. På et tidspunkt var flere års regnskaber suspenderet, mens NASDAQ direkte truede med at fjerne Apples aktie fra børsen.

Det hele kulminerede i en række forlig, senest i sidste uge. Før det havde Apple, ifølge Prussin, forsøgt at skubbe en del af skylden over på de to tidligere topchefer, Chief Financial Officer Fred D. Anderson og general counsel Nancy R. Heinen , der begge har indgået forlig med de amerikanske myndigheder.

Du kan læse mere om aktieoptions-skandalen i vores tema på forsiden, i venstre side, eller her .




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere