Web-Guiden uge 9

Computer og Internet


On-line/off-line


Der er mange gode ideer i omløb. Her er en initiativrig person der har lavet et program så man kan læse tv-programmerne fra Jubii TV uden at være på nettet. Man skal selvfølge selv hente programmerne, men når det er gjort behøver man ikke at ringe op for at se hvad der kommer i flimmeren. Et smart lille program.


http://www.image.dk/~nikpagh/products/jubiitv.htm


Søg og snyd


Dette er en database over snydekoder til spil. Det er der jo ikke noget nyt i og det er heller ikke den bedste af slagsen. Det der gør siden interessant er den Java søgemaskine der er brugt, det er en virkelig god feature som vi nok snart vil se sprede sig på nettet.

Http://users.cybercity.dk/~kam1192/spoilers.htm


 



Det offentlige


Jorden er giftig.


Eller det er den ved at blive mange steder. Her er en organisation der arbejder på at afhjælpe og forhindre forurening af jorden. Selv om man ikke finder emnet spændende bør man kigge på siden dels fordi det er noget der angå os alle sammen og dels fordi der er noget temmelig nytænkende design.

http://www.amtdepot.dk/


Erhverv og økonomi


Tele takster


Det er ikke let at finde rundt i alle de tilbud der er på telemarkedet i dag. Her er en side der hjælper til med at finde den laveste takst ud fra nogle kriterier man selv er med til at definere. Det er en god service og et godt initiativ. Siden er ganske pæn og funktionel når man tager i betragtning at det er en privat side.


http://w1.1634.telia.com/~u163400518/goodi/Main1DOC.html



Hvorfor arbejde når man kan få andre til det?


Dette er dog noget af det værste der er set længe. Man har gjort sig den anstrengelse at registrere et domæne der lover en form for søge database, men det eneste der er på siden er links til allerede eksisterende søgeredskaber. Det er for let, for billigt og for lidt.

http://find.en.person.dk/



Kunst & kultur


Bjørnen i cyberspace.

Verdens ældste stadigvæk aktive filmstudie er dansk. Siden Ole Olsen for snart 100 år siden grundlag Nordisk Film er der sket meget. Nu er selskabet også på nettet, og det med en udmærket side der har stil og indhold. Her kan man læse om selskabets historie, datter-selskaber og nyheder fra koncernen.

http://www.nordisk-film.dk/



Misc og bizar


Berømte fødelsdage


Hvis man er typen der ikke kan leve uden at vide hvilke berømtheder der har fødselsdag i dag (eller en hvilken som helst anden dato) er dette stedet. Her kan man få en liste over dagens fødselarer tilsendt per e-mail hver dag, ganske gratis.

Http://www.zelepress.com/birthdays/



Øl er gud


Dette er en privat side, derfor bliver der set lidt igennem finger med det rå layout. Ellers kan man finde et leksikon udelukkende om den danske nationaldrik øl.


http://users.cybercity.dk/~ccc12357/leksikon.html


 


Nyheder & medier


Data Sikkerheds Bladet


Der er nogle hjemmesider der kan være ligegyldige uanset hvordan man ser på det, dette er en af dem. Denne side er meget tæt på at være ikke eksisterende så tom er den. Hvis man kender bladet så ved man også hvordan man kommer i kontakt med dem, hvis man ikke kender det kan man intet få at vide på deres hjemmeside. En hjemmeside behøver ikke at være stor, men der skal være lidt at komme efter.

Http://www.datasb.dk/



De stikker sig med hash og ryger alkohol!


Nej det gør de nu ikke de unge mennesker. Dette er en kampagne hvor unge informere andre unge om hårde stoffer. Det er et flot digitalt magasin med et vigtigt budskab.

Http://www.drugranger.dk/


 


Social og sundhed


Dr. Dracula??


Det er en tradition at vi giver blod i Danmark. I modsætning til andre lande er det ulønnet at give blod, hvilket sikrer at man ikke får desperate og måske syge menneskers blod ind i systemet. Blod er noget der kan rede menneske liv og noget man ikke føler man har mistet (under alle omstændigheder ikke særlig længe). På denne side kan man finde ud af om man er egnet som donor og hvordan man kommer i gang.

Http://www.bloddonor.dk/


 


Uddannelse


Op på olympen.


I undertegnedes ungdom var den græske mytologi et populært emne i skolen og det er det åbenbart endnu. Dette er et flot sted lavet af skoleelever. Med en let tilgængeligt brugerflade kan man hurtigt klikke sig frem til alle de informationer man ønsker fra de græske guders verden.

http://www005.thinkquest.dk/index2.htm



Underholdning


Spiller de golf?? Nej det har jeg folk til!


Golf er ved at blive en meget udbredt sport og ikke kun for de allermest velhavende. Så der måtte selvfølgelig komme en dansk samlings side for golf spillere. Desværre er siden så fuld af huller (undskyld men det var for oplagt) at anvendeligheden forsvinder. Deres knapper føre kun til tomme sider, så det er umuligt at få noget udbytte af siden.

http://www.golfwebdanmark.com/



Videnskab


Næste taler: hr. TinTin.

Selv om tegneserier er blevet en del af kulturlivet for generation X, deres små søskende og deres unger må dette siges at være lidt uvante rammer for de kulørte striber. Det er en konference om tegneserier der vil blive afholdt af Københavns universitet. Seancen finder første sted til efteråret, men allerede nu kan man bruge denne side til at få et indblik i hvad det kommer til at dreje sig om.

http://dorit.ihi.ku.dk/comics/intro.htm



Han var jo kun relativ klog!

Dette er en side lidt ud over det sædvanlige. For det første er den i flere Internet-indekser placeret under fansider og for det andet har den tilformål at forklare Einsteins relativitets teori så alle kan være med. Det er en stor opgave, om det er lykkedes kan man jo selv teste.


http://home3.inet.tele.dk/avfskole/lasse/Einstein.htm




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    KEYBALANCE A/S
    Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

    Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

    21. maj 2024 | Læs mere


    Computerworld Summit 2024

    Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

    23. maj 2024 | Læs mere


    Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

    I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

    28. maj 2024 | Læs mere