Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Nyt Ruby on Rails er kræs for udviklere

Dansk udvikler begejstret for ny udgave af kendt, dansk-udviklet platform.

Ruby on Rails, der netop er lanceret i version 3, er blevet endevendt, så det i dag er endnu bedre at arbejde med end tidligere.

”Det har været to år undervejs, så de har været hele vejen rundt i alle krinkelkrogene og lavet det hele om,” forklarer Nina Jansen, der bruger Ruby on Rails til at udvikle specialløsninger for virksomheder.

Hun foreslår udviklere at følge med på http://railscasts.com/tags/27, hvor der er videoer med guider til de nye funktioner, der blandt andet giver bedre router-funktioner, hvor man let kan koble nye moduler på subdomæner.

Det er danskeren David Heinemeier Hansson, der står bag Ruby on Rails (RoR).

RoR er et open source udviklerværktøj for programmeringssproget Ruby. Navnet betyder, at Ruby kører på skinner med RoR, og det har mange udviklere verden over haft glæde af de sidste fem år.

Blandt kendte hjemmesider, der er kodet i Ruby, er Twitter og amerikanske Yellow Pages. Twitters backend er dog ikke længere udviklet i Ruby.
Værktøjet kan give udviklerne frie hænder, forklarer Nina Jansen.

”Det er kræs. Det er sådan noget, der er lækkert at lege med for nørder,” siger Nina Jansen.

Som noget nyt er RoR blevet lagt sammen med et andet udviklerværktøj, Merb, som egentlig er mere simpelt end RoR.
Fusionen har gjort Ruby on Rails bedre, vurderer Nina Jansen.

”Det er sådan, at med kode, så når der kommer nye øjne på, så hjælper det ofte. Man kan have stirret sig blindt på noget,” siger Nina Jansen.
Derfor byder Ruby on Rails nu både på de meget avancerede muligheder og Merbs simple og lette løsninger, siger Nina Jansen.

Nina Jansen har udviklet et væld af it-løsninger med Ruby on Rails.

Lige nu arbejder hun på en Facebook-applikation, Gruvi, hvor brugere kan se filmtrailere og anbefale dem. Når filmen kommer i biografen, hvor du bor, kan man så se, hvilke venner man kan tage med ind og se filmen sammen med. Tidligere har Nina Jansen lavet en ERP-løsning for en aktør på det danske arbejdsmarked, Cube. Nogen vil desuden måske kende hende som entusiastisk deltager i X-faktor og twitter-kendis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere