Artikel top billede

Skal robotter overtage ældreplejen?

En konference og udstilling i Odense sætter fokus på, hvordan teknologi kan hjælpe i ældreplejen.

Hvordan kan velfærdsteknologi hjælpe dig til at leve selvstændigt og længere i eget hjem? Det er temaet på denne uges AAL Forum i Odense Congress Center. Den består dels af en konference med deltagere fra bl.a. Microsoft og Intel og dels en udstilling, hvor almindelige borgere også får mulighed for at opleve teknologierne.

Forkortelsen AAL står for Ambient Assisted Living og selvom det kan lyde en anelse kryptisk, så handler det ganske simpelt om, hvordan teknologi kan bruges i ældreplejen. Et særligt spor i konferencen beskæftiger sig med robotter, som kan gøre livet meget lettere for de ældre – og deres plejere – i fremtiden.

På udstillingen Innovation World er der mulighed for at opleve flere af de robotter, som måske vil blive brugt i ældreplejen i de kommende år. Herunder den berømte robotsæl Paro, som allerede anvendes på plejehjem i Japan. Eller den mobile videokonference-robot Giraff, der består af en skærm og et kamera på en stander.

Innovation World består blandt andet af fire lejligheder, hvor der er mulighed for at opleve danske tiltag inden for velfærdsteknologi til mennesker i alderen 50 år og derover. I alt bliver der demonstreret omkring 100 forskellige velfærdsteknologier. Der er mulighed for at prøve diagnosticering via aflæsning af ansigtsgenkendelse, ”sladremåtten”, fremtidens toilet og meget andet.

Der er gratis adgang for alle til Innovation World i Odense Congress Center torsdag den 16. september fra 9-18.

Selve konferencen løber fra onsdag til fredag og blandt hovedtalerne er EU-kommissær Neelie Kroos, finansminister Claus Hjort Frederiksen og iværksætteren Lars Kolind. Fredag slutter konferencen med et indlæg fra den berømte amerikanske it-profet Ray Kurzweil, som mener at teknologien vil løse mange af vores problemer.

Han forudsiger blandt andet, at maskiner vil være klogere end mennesker om bare 35 år. Intelligente nanorobotter vil være dybt integreret i vores omgivelser, vores kroppe og vores hjerner, og vi kan se frem til et langt liv befriet for handikap og livsstilssygdomme, lover han.

På konferencen om teknologi i ældreplejen er der også mulighed for at opleve den 69-årige DJ Ruth, der står for den musikalske underholdning under et festarrangement på Bramstrup Gods torsdag aften.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere