Ny medieafspiller fylder din iPod med rippede videofiler

Den nye version af medieafspilleren RealPlayer udvisker grænsen mellem streaming-video og filmdownload. Det kan åbne for en ny bølge af piratkopiering.

RealNetworks har netop startet den offentlige betatest af RealPlayer SP version 12 (hvor SP står for »Social and Portable«). En af de spændende nyheder i den seneste version af medieafspilleren er muligheden for at »rippe« streamede Flash-videoer fra nettet og konvertere dem til formater der er egnet til mobile enheder som f.eks. iPhone og iPod.

Der findes allerede utallige værktøjer på nettet, som kan bruges til at gemme streamede videoklip, og der er også mange programmer som kan konvertere mellem forskellige formater. Men RealPlayer SP reducerer hele denne besværlige proces med at finde de rigtige programmer, kopiere og indsætte adresser for videoklippene og finde de nødvendige filer, til et par klik med musen.

Det har aldrig været lettere at gemme Flash-video fra nettet - RealPlayer SP sørger endda for at kopiere den færdige konvertede mobilvideo direkte ind i iTunes.

Når RealPlayer SP er installeret kommer der automatisk en lille popup-besked frem på alle sider med Flash-video, hvor man bliver spurgt om man ønsker at gemme filen. Det tager så et par minutter at kopiere filen og konvertere den til et format som H.264 (video) eller MP3 (lyd), så den kan afspilles på f.eks. en iPod.

Medieafspilleren kan også konvertere videofiler direkte til lydfiler, som jo kræver væsentlig mindre plads på den mobile enhed.

Kombineret med effektive videosøgemaskiner som Googles videosøgning og Microsofts nye Bing er det nu blevet ekstremt let at fylde sin Ipod med video - det kan også åbne for en ny bølge af piratkopiering.

Det er en kendt sag at internet-tjenester som YouTube også bliver brugt til at sprede oceaner af piratkopieret materiale, selvom Google kæmper en brav kamp for at finde og fjerne piratkopierne. I modsætning til de forskellige fildelingstjenester er YouTube ikke en download-tjeneste - de enkelte videoklip er kun tilgængelige som streams, og ikke som downloads, og en piratkopieret stream kan hurtigt fjernes igen.

Men RealPlayer SP har store konsekvenser for YouTube, for det betyder at tjenesten reelt kommer til at fungere som et download-arkiv. Alle videoer på YouTube kan nu downloades med et klik - undtagen dem, der er markeret som »copyright-beskyttet«. Men det gælder kun for en lille del af videoerne på YouTube.

RealPlayer SP kan dermed øge presset på YouTube-ejeren Google for at få ryddet op og fjernet de piratkopierede materiale. Ellers kan Google hurtigt risikere at få en pirat-retssag på halsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere