Artikel top billede

Brugte telefoner fyldt med følsomme data

Pas på når du sælger din smartphone eller smider den væk.

Mange glemmer at slette de personlige oplysninger på mobiltelefonen inden den bliver solgt eller sendt til genbrug. Men dermed kan man risikere at oplysningerne kan blive misbrugt til identitetstyveri. Moderne forbrugere er hurtige til at smide regninger og bankudskrifter ud, til at beskytte PIN-koden, når de bruger en bankautomat, eller til at spærre et mistet eller stjålet kreditkort. Men de glemmer at udvise den samme omhu når det gælder mobiltelefonen.

”Uanset hvad årsagen er til at sælge eller genbruge en mobiltelefon, er der én ting, som mange glemmer, nemlig, at fortrolige oplysninger som f.eks. kontaktinformationer, kodeord, bankoplysninger og andet er gemt på telefonen, og at oplysningerne vil være tilgængelige for den person, som overtager den, hvis de ikke slettes korrekt,” siger Philip Dall, der er ekspert i mobilsikkerhed hos firmaet Bullguard.

En aktuel undersøgelse viser at 54 pct. af de brugte mobiltelefoner indeholder personlige oplysninger som f.eks. sms-beskeder, e-mails eller bankoplysninger.

Det tyder ifølge Philip Dall på, at mobilindustrien ikke uddanner forbrugerne tilstrækkeligt om de sikkerheds-foranstaltninger, der kræves i forbindelse med salg eller genbrug af mobiltelefoner.

Problemet bliver kun større, efterhånden som smartphones får en kortere levetid – der kommer hele tiden nye og hurtigere modeller – og samtidig stiger hukommelses-kapaciteten, så der kan opbevares flere data på den mobile enhed.

“Når de sælger en brugt computer eller bærbar ville kun få brugere efterlade filer eller personlige oplysninger på harddisken, inden den ryger videre. Desværre tager det lidt længere tid at overføre denne indstilling til sikkerhed til smartphones, så med det stigende fokus på sikkerhed bør emnet tages op,” siger Philip Dall.

Det generelle råd er at tage en backup af alle kontaktinformationer og eventuelt af sms-beskeder, billeder, kalender og dokumenter ved salg af telefonen. Hvis du vil benytte dit gamle SIM-kort i en ny mobiltelefon, skal du kontrollere, at alle kontakter er gemt på SIM-kortet og herefter er slettet på selve mobiltelefonen. Normalt er dette meget nemt at gøre via skærmmenuen under kontakter.

Fjern SIM-kort og enhver anden hukommelse som f.eks. et microSD-kort fra mobiltelefonen forud for salget. Det lyder indlysende, men det er nemt at glemme, især hvis telefonen skal genbruges. Foretag om muligt en factory reset på mobiltelefonen. Hermed sikrer du, at applikationsoplysninger og -indstillinger samt downloadede applikationer og kontooplysninger fjernes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere