Web-Guiden uge 14

Computer og Internet



 


Nostalgi med et pænt interface


En ting er at Mac-brugere er i mindretal i den store verden, men folk der dyrker gamle Mac maskiner er endnu færre. Nogle af de få har sluttet sig sammen og dannet en Mac-kult, som har hjemme på denne side.


http://home10.inet.tele.dk/ture/



Se lyd og farver..


Inden for den sidste tid er MP3 formatet blevet meget populært til at lagre musik med. Et af de programmer der har vundet hæder og ære til afspilning af dette format er Winamp. På denne side kan man finde tonsvis af forskellige ekstra programmer til Winamp. Det er plugins der kan lave flotte grafiske præsentationer, og de såkaldte skins der bare er flotte facader til programmet.


Http://www.layer3.org/software/winampmangled.html


 





Det offentlige


Det lugter da ikke så slemt


Et af de ministerier der har ført en noget omskiftelig tilværelse er det ministerium der blandt andet tager sig af fiskeriet, Fødevareministeriet. På denne nydelige side kan man følge med i hvad der i øjeblikket hører til ministeriets arbejdsopgaver.


http://www.fd.dk/



 


Erhverv og økonomi


Søg og du burde finde


Så er der endnu en Internet fagbog, der har set dagens lys. Den kan ikke noget de andre ikke kan og man begynder at overveje om markedet ikke snart er mættet. Denne fagbog har et stort problem, når man har klikket sig ind i en kategori og så søger på et ord, søger den i hele databasen i stedet for kun at søge i den valgte kategori.


http://www.interneterhverv.dk/




Kunst & kultur



N. F. S. osv.


Selvfølgelig måtte en af vores største digtere (i alle tilfælde en af de mest kendte) få et hjem på nettet. Grundtvig bliver her hyldet med en side der både rummer brevkasse og eksempler på tekster.


http://users.cybercity.dk/~bdc4279/


 


Stadigvæk med hoved på.


Nu behøver turister ikke at tage hele vejen til Danmark for at se den lille klump bronze der sidder ude på Langelinie - de kan besøge havfruen på nettet. På denne private side kan man læse om statuen og om figuren bag statuen. For os der har set den lille dame, kan det være en mulighed for at få samlet op på det vi nok burde vide om et af vores lands mest kendte symboler.


http://hjem.get2net.dk/OSJ_INDEX/hybenrose/havfruen/havfmenu.html


 


Misc og bizar


Kort og godt??


Det er kun den menneskelige fantasi der sætter grænser for hvad folk kan finde på at samle på. Denne side er for samlere af tele-, mønt og postkort. Det er en nydelig side, men for os der ikke er bidt af et galt kort er det lidt svært at tage seriøst.


http://home.intercity.dk/~ic0078/


 



En stor levefod er vel ikke nogen dårlig ting.


En af de ting som vi mangler i Danmark er nogle ordentlige monstre og overnaturlige væsner (Kolding har da en los, red.), men så kan vi jo følge lidt med i hvad de har i andre lande. Dette er en side om fænomenet Bigfoot der findes i mange udgaver. Her er godt med baggrunds materiale, samt foto og film optagelser af hvad der kunne være noget mystisk.


http://www.planetc.com/users/bigfoot/scott.htm


 

 


Nyheder & medier


Ultra plus med vinger.


Det kan være svært at tro, men der er åbenbart mennesker der synes at det er sjovt at se på tv reklamer. De har lavet en hyldest for reklamefilm. Man kan være aktivt med og stemme på sine egne favoritter.


http://home8.inet.tele.dk/famriis/


 

Helt aktuelt.


Aktuelt, som det Fri Aktuelt jo hedder nu, har efter en lidt tung start formået at hæve deres hjemmeside til et ganske godt niveau. De bringer faktisk hele artikler på siden og ikke kun små appetitvækkere.


http://www.aktuelt.dk/


 



Social og sundhed


Et spørgsmål om tro


Så er der kommet en side hvor man kan få et indblik i en verden der virker fremmed for mange af os. På siden kan man finde nogle rigtig gode tekster der forklarer om Islam og hvad religionen indebærer. Det er den slags der skal til hvis vi skal have fjernet de fordomme der alt for let kommer til at præge den offentlige debat.


http://www.islam.dk/


 



Og efter 9 måneder


Her er stedet der behandler alt omkring graviditet og fødsel. Det er faktisk alle aspekter der bliver behandet lige fra de fysiske til de psykologiske og over til de mere pjankede. Her er brevkasser og chat rum, med rig mulighed for at kommunikere med folk i samme situation.


http://www.childbirth.org/


 


Uddannelse


 

.. tildeles yngre elitestuderende der er sønner af bødkere fra små sogn.


Legater er noget som de færreste studerende tænker særlig meget over, de er ofte meget svære at gøre sig fortjent til og endnu svære at finde. Det er dog alligevel en god mulighed for at få su'en suppleret. På denne side er der en oversigt over en række legater samt anvisning på hvordan man søger dem.


http://www.business.auc.dk/~mansfeld/


 



Underholdning


Mini detektiv søges.


Den fremragende side "The Case" har fået en udvidelse. Det er en side for børn, med mange forskellige gåder og opgaver. Her er spændende og uhyggelige mysterier der bare venter på at blive løst.


http://www.thecase.com/kids/


 


Videnskab


 

En avanceret oversigt


Hvad Bionyt er kan ikke anes ud fra deres hjemmeside, men det er et blad der dækker den biologiske forskning. På deres internet side er der absolut ingen form for information. Det eneste man kan finde der har nogen værdi er en oversigt over de emner der har været behandlet, samt hvilket nummer det har været behandlet i. Man kunne godt have lagt nogle korte uddrag af artiklerne på siden, det ville have gjort den meget mere brugbar.


http://www.bionyt.dk/




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    KEYBALANCE A/S
    Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

    Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

    21. maj 2024 | Læs mere


    Computerworld Summit 2024

    Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

    23. maj 2024 | Læs mere


    Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

    I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

    28. maj 2024 | Læs mere