Turbo på mobil grafik

Nu er det slut med at gå på kompromis med grafikydelsen i sin bærbare computer. Nye mobile grafikkort er klar til film i HD-opløsning og spil med Direct X 10-grafik.

Det vælter ud med chipnyheder fra denne uges Computex-messe i Taiwan. De fleste af de nye produkter henvender sig til mobile brugere og her er det især grafikbehandlingen, der har fået den største opmærksomhed. Nu skal det være slut med at gå på kompromis med den grafiske kvalitet, selvom man sidder med en lille og let computer. Og det er lidt af et kunststykke, for dagens pc-grafikkort er blandt de værste strømslugere.

Nvidia har præsenteret en ny generation af grafiske processorer, hvor ydelsen skulle være op til 40 pct. højere end den forrige generation af GeForce til notebooks samtidig med, at strømforbruget holdes nede. De nye grafik-processorer (GPU'er) har fået navnet GeForce 9M og spænder fra modelnumrene 9100M G til 9560M GT.

For at begrænse strømforbruget har Nvidia udviklet en teknologi kaldet Hybrid SLI, der kombinerer en langsom lavenergi-processor og en hurtig men mere strømslugende GPU. Hvis computeren bruges til krævende opgaver, kan den trække på regnekraften fra begge GPU'er, mens den til almindelig brug kan nøjes med lavenergi-processoren og dermed spare strøm.

Der skulle være fuld understøttelse for HD-videoafspilning, lover Nvidia, og hævder samtidig at GeForce 9M er op til ti gange hurtigere end integreret grafik. Det skal nok tages med forbehold - der er også sket store fremskridt inden for grafikløsninger, som er integreret direkte i chipsættet.

Nvidia understøtter både Intel og AMD-platforme med sine GeForce-produkter, mens konkurrenten ATI er lidt mindre fri efter firmaet blev købt af AMD. På Computex har AMD/ATI også fremvist et nyt mobilt grafikprodukt, ATI Mobility Radeon HD 3800, som indgår i den nye mobile Puma-platform.

Blu-ray film kan afspilles i fuld 1080p opløsning og spil kan afvikles med Direct X 10.1 grafik, lover AMD. Den mobile grafik-processor bygger på 55-nanometer-teknologi og skulle være mindre strømslugende end tidligere modeller. Samtidig satser AMD på at forbedre ydelsen i den integrede grafik i sin Puma / Turion Ultra-platform, og der kan endda tilsluttes en ekstern grafikboks, hvis man har brug for endnu mere regnekraft.

Intel er også på vej med en ny mobilplatform med integreret grafik, Centrino 2, men tekniske problemer har forsinket lanceringen med flere måneder. Først til august kommer en udgave af Centrino 2 med integreret grafik.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere