Artikel top billede

Svensk firma vil streame gratis film til danskerne

Som Spotify for film.

Den svenske musiktjeneste Spotify har fået meget omtale for sin abonnementsordning, hvor der købes adgang til millioner af sange med en månedlig betaling. I Spotifys kølvand kommer nu Voddler, der vil gøre det samme for film, som Spotify forsøger at gøre ved musikbranchen.

Voddler er en tjeneste, der gratis vil streame film ved hjælp af reklamefinansiering. Reklamerne afbryder ikke filmen, men bliver vist i afspillen og efter filmen er slut.

Og nu er tjenesten på vej til Danmark. Indtil videre har den været forbeholdt en lukket gruppe i Sverige, men firmaet er godt i gang med at kigge mod nord og over Øresund.

"Vi ser frem mod lanceringen i Danmark og resten af Norden. Ekspansionen har været planlagt i noget tid og det er meget motiverende at kunne tilbyde en innovativ filmtjeneste til vores danske naboer," lyder den korte kommentar fra ekspansionschef Mathias Tönnesson.

Voddler regner med at åbne for danske og norske seere i løbet af kort tid, men vi kan nå frem til sommeren, før ambitionen bliver indfriet. Den bedste måde at holde sig opdateret på er ved at tilmelde sig tjenesten på Voddlers egen hjemmeside.

Også betalings-version
Det er ikke alle film, der kan ses i den reklamefinansierede version. Faktisk er de fleste film i den reklamefinansierede afdeling af ældre dato. Det er for eksempel GI Jane, Terminator Salvation og Jackass 2.5.

Voddler findes derfor også i to andre betalingsversioner. I det ene tilfælde betaler man en månedlig pris for fri adgang. I det andet tilfælde betaler man per film, der bestilles.

Voddler findes p.t. i en afspiller, der er baseret på det åbne XBMC-mediecenter-software, hvilket hænger sammen med, at Voddler oprindeligt var tænkt som en tjeneste, der skulle nydes foran fjernsynet. Men Voddler bliver snart tilgængelig via en Adobe Air-applikation, der er mere henvendt seere, der foretrækker at se med på computeren.

Voddler bliver langt fra alene på det danske marked. YouSee har åbnet sin video-butik på nettet YouSee.tv og udlejningstjenesten LoveFilm er også begyndt at eksperimentere med streaming.

Ifølge Voddler var der 400.000 brugere i januar. De så til sammen over én million filmvisninger.Læs mere om Voddler på Wikipedia.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere