Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

"Antivirus 2010" er ikke fem øre værd

Fupmagere forsøger stadig at sælge ubrugelige eller skadelige sikkerhedsprogrammer. Se navnene på flere af fupprogrammerne her.

Falske sikkerhedsprogrammer er åbenbart stadig et godt redskab til at lokke penge ud af lommerne på utrygge computer-ejere.

Det vrimler i hvert fald stadig med såkaldt rougue software, der forsøger at overbevise ofrene om, at der er virus på deres computere.

Svindlerne tilbyder at fjerne den ikke-eksisterende virus ved at sælge ligegyldige produkter. I bedste fald betaler kunden for et ubrugeligt stykke software. Men i værste fald overgiver han sine kontooplysninger til it-kriminelle, eller lader dem installere malware, som gør mere skade end gavn.

En af gengangerne er programmet "Antivirus", der netop er dukket op under navnet "Antivirus 2010". Tidligere programudgaver er set under navnene Antivirus 2008 og 2009, oplyser det danske sikkerhedsfirma CSIS.

CSIS opfordrer ligeledes, at man vender ryggen til programmer som WinReanimator, XPSecuritycenter og IEdefender, der alle er falske sikkerhedsprodukter, som forsøger at skræmme brugere til at beskytte sig mod ikke-eksisterende vira.

Wikipedia har en hel liste med falske anti-virus-programmer.

Det uønskede software dukker indledningsvis op via kode, der er placeret på hjemmesider, fora eller i spam. Programmerne forsøger ofte at opbygge troværdighed ved at forklæde sig som Microsoft-beskeder.
Nogle hjemmeside-ejere placerer koden frivilligt via affiliate-aftaler, hvor de modtager kontant betaling, hvis andre investerer i det ubrugelige beskyttelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere