Gå i hackerskole

Det er nu muligt at lære at hacke og cracke med formålet at kunne beskytte sig bedre. Dansk online-skole tilbyder undervisning. Sikkerhedsvirksomheden Protego er betænkelig ved fremgangsmåden.

Formålet med online-skolen, som hedder Hackademiet, er ikke at »smadre en andens computer«, men »kende systemets svagheder, så du bedst kan beskytte dig selv,« skriver skolen i en pressemeddelelse.

Hackademiet tilbyder online-undervisning i at lære at cracke, hacke og alle andre tricks, som hackere og crackere bruger. Filosofien er først at lære dette, så man efterfølgende bedre kan beskytte sig og kende de huller, der findes. Blandt andet omhandler en lektion hvor man hacker sig ind på en Windows-maskine.

Idéen til en hackerskole er opstået, fordi stifterne bag Hackademiet syntes, at der manglede information, som alle ville kunne forstå.
»Det, der fandtes, var ofte meget kompliceret. Så der var behov for noget, som alle brugere kunne bruge til noget,« forklarer Britt Malka fra Hackademiet, som rent fysisk befinder sig i Paris. Hun tilføjer, at skolen i øjeblikket har 52 abonnenter.

Tanken om at lære at hacke, før man kan finde ud af at beskytte stemmer godt overens med it-sikkerhedsvirksomheden Protegos tanke. Dog kan man godt være betænkelig ved, at det er en skole, som alle i princippet kan tilmelde sig.

Teknisk chef Peter Vestergaard er ikke vild med tanken om, at uddannelsen kan bruges til rent faktisk at lære at hacke ulovligt, uden at der er en fuldstændig kontrol af deltagerne. Selv har Protego klasseundervisning og har på knap tre år haft 2800 medarbejdere fra 700 virksomheder på kursus.

»Vi har lavet aftaler med alle de virksomheder, vi har haft på kursus, og vi støtter uddannelsen op med en certificering,« fortæller Peter Vestergaard, som også foretrækker, at man ser sine kursister i øjnene.

Hos Hackademiet er man dog også bevidst om risikoen, men Britt Malka forklarer, at de godt kan skille de useriøse fra de seriøse.

»Der er jævnligt nogle, der skriver og spørger, hvordan de for eksempel hacker sig ind på en skole. Dem svarer vi slet ikke. Ofte kan man se på henvendelsen, om det er seriøst,« siger Britt Malka, som dog understreger, at risikoen selvfølgelig altid er til stede.

Peter Vestergaard understreger, at it-branchen er broget, og man i bund og grund blot skal bruge sin sunde fornuft.
»Det er ligesom, når man er på en restaurant og giver tjeneren sit kort. Om man har tilliden. På samme måde skal man vurdere virksomheder og de, der handler der.«




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere