Artikel top billede

Apple har næppe retten til navnet App Store

Apple har forsøgt at forhindre at Amazon kan bruge betegnelsen Appstore, men det ser ud til at sagen er tabt.

I marts kunne Amazon åbne sin nye Appstore til Android. Navnet minder om den kendte App Store til iOS og det fik Apple til at sagsøge Amazon. Apple kræver at dommeren skal forbyde Amazon at bruge betegnelsen ”App Store” om sin nye online-markedsplads med applikationer. Desuden skal Amazon betale erstatning i ukendt størrelse til Apple.

Men det ser ud til at dommeren vil afvise Apples krav. Det skriver Bloomberg. Efter en høring i Oakland onsdag sagde dommer Phyllis Hamilton at hun ”sandsynligvis” vil afvise begæringen fordi Apple ikke har demonstreret at navnet kan forvirre forbrugerne.

Den endelige beslutning er ikke truffet endnu, men Apple har haft svært ved at demonstrere ”faktiske beviser på forvirring” hos forbrugerne og det er en ”forhindring for Apple” i sagen.

I sagsdokumenterne fremfører Apple at man har brugt hundreder af millioner dollar på at etablere App Store navnet og nu vil lide uoprettelig skade ved at blive associeret med Amazons Appstore, som har færre sikkerheds-foranstaltninger og mindre beskyttelse mod virus.

Amazon mener til gengæld, at ”App Store” er en generisk betegnelse, og desuden fremføres det, at der er tale om to vidt forskellige tjenester, fordi Apple ikke sælger applikationer til Android.

Allerede i 2008 prøvede Apple første gang at få beskyttet ”App Store” hos den amerikanske patent- og varemærkestyrelse. Microsoft har dog forsøgt at forhindre at ”App Store” bliver registreret som varemærke.

Men det er slet ikke afgjort endnu om Apple overhovedet får tildelt dette varemærke. Selvom ansøgningen blev indgivet i 2008 er den endnu ikke færdigbehandlet. Microsofts klage skal først vurderes.

Apple hævder i sagsdokumenterne at man har kontaktet Amazon flere gange for at få firmaet til at stoppe med at bruge ”App Store”, men uden held. Det hævdes også at Amazons brug af denne betegnelse vil forstyrre og vildlede forbrugerne.

Amazons online-markedsplads er en konkurrent til Googles Android Market, men den er bygget op ligesom Apples App Store.

Amazon beholder en del af omsætningen og skal først godkende alle applikationer, inden de kommer med. Pornografi og andet ”anstødeligt” indhold er ikke tilladt.

Dermed er reglerne noget mere stramme end i Googles eget Android Market, hvor man blot kræver at beskrivelserne af de enkelte applikationer skal være dækkende – men ellers overlader det til brugerne at vælge mellem skidt og kanel.

Amazon har valgt en fremgangsmåde som minder mere om Apples, hvor der er strengere kontrol med applikationerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere