Artikel top billede

Apple har næppe retten til navnet App Store

Apple har forsøgt at forhindre at Amazon kan bruge betegnelsen Appstore, men det ser ud til at sagen er tabt.

I marts kunne Amazon åbne sin nye Appstore til Android. Navnet minder om den kendte App Store til iOS og det fik Apple til at sagsøge Amazon. Apple kræver at dommeren skal forbyde Amazon at bruge betegnelsen ”App Store” om sin nye online-markedsplads med applikationer. Desuden skal Amazon betale erstatning i ukendt størrelse til Apple.

Men det ser ud til at dommeren vil afvise Apples krav. Det skriver Bloomberg. Efter en høring i Oakland onsdag sagde dommer Phyllis Hamilton at hun ”sandsynligvis” vil afvise begæringen fordi Apple ikke har demonstreret at navnet kan forvirre forbrugerne.

Den endelige beslutning er ikke truffet endnu, men Apple har haft svært ved at demonstrere ”faktiske beviser på forvirring” hos forbrugerne og det er en ”forhindring for Apple” i sagen.

I sagsdokumenterne fremfører Apple at man har brugt hundreder af millioner dollar på at etablere App Store navnet og nu vil lide uoprettelig skade ved at blive associeret med Amazons Appstore, som har færre sikkerheds-foranstaltninger og mindre beskyttelse mod virus.

Amazon mener til gengæld, at ”App Store” er en generisk betegnelse, og desuden fremføres det, at der er tale om to vidt forskellige tjenester, fordi Apple ikke sælger applikationer til Android.

Allerede i 2008 prøvede Apple første gang at få beskyttet ”App Store” hos den amerikanske patent- og varemærkestyrelse. Microsoft har dog forsøgt at forhindre at ”App Store” bliver registreret som varemærke.

Men det er slet ikke afgjort endnu om Apple overhovedet får tildelt dette varemærke. Selvom ansøgningen blev indgivet i 2008 er den endnu ikke færdigbehandlet. Microsofts klage skal først vurderes.

Apple hævder i sagsdokumenterne at man har kontaktet Amazon flere gange for at få firmaet til at stoppe med at bruge ”App Store”, men uden held. Det hævdes også at Amazons brug af denne betegnelse vil forstyrre og vildlede forbrugerne.

Amazons online-markedsplads er en konkurrent til Googles Android Market, men den er bygget op ligesom Apples App Store.

Amazon beholder en del af omsætningen og skal først godkende alle applikationer, inden de kommer med. Pornografi og andet ”anstødeligt” indhold er ikke tilladt.

Dermed er reglerne noget mere stramme end i Googles eget Android Market, hvor man blot kræver at beskrivelserne af de enkelte applikationer skal være dækkende – men ellers overlader det til brugerne at vælge mellem skidt og kanel.

Amazon har valgt en fremgangsmåde som minder mere om Apples, hvor der er strengere kontrol med applikationerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere