Tvivlsom forskning forbinder computerspil med voldtægt

Havde Leisure Suit Larry en skadelig effekt?

En amerikansk psykiater er kommet i hård modvind for kradse og tilsyneladende udokumenterede anklager.

Carole Lieberman mener, at talrige undersøgelse viser, at for meget tid med computerspil kan føre til voldtægter. Det siger hun til Fox News i en artikel, hvor følgende citat optræder:

"Stigningen i antallet af voldtægter kan i et stort omfang kobles sammen med folks mulighed for at udspille de samme scenarioer i computerspil".

Anklagen falder midt i debatten om computerspillet Bulletstorm, som nogle kritikere har kaldt for verdenshistoriens værste spil, fordi er der ekstrapoint at hente for ekstravagante henrettelser.
Men ellers rummer computerspilindustriens korte historie ikke mange titler, hvor seksuelle overgreb er en del af gameplayet. I Leisure Suit Larry var det seksuelle samkvem på et komisk niveau. I Grand Theft Auto var der kun sex at finde i en skjult scene, og i det kontroversielle spil Bully var samkvemmet mellem spillets hovedperson og piger primært et spørgsmål om et kys.

Wired har derfor gået psykiateren på klingen og bedt hende finde de rapporter, der angiveligt konkluderer en sammenhæng mellem voldtægter og computerspil. Men det kan hun ikke.

Hun fastholder dog påstanden ved at hævde, at eftersom computerspil kan anspore til en voldelig opførsel, og at voldtægt er en voldelig handling, så er det i hendes øjne indlysende, at voldelige spil er skyld i en stigning i antallet af voldtægter.

En amerikansk forsker, Douglas A. Gentile, der beskæftiger sig med mediers relation til vold, fortæller til Wired, at han aldrig har hørt om undersøgelser, der dokumenterer en sammenhæng mellem voldtægter og computerspil, og at påstanden ligger ud over videnskabelig redelighed. De officielle tal fra USA viser desuden, at antallet af voldtægter er faldende.

Læs mere hos Wired.

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere