Konkurs giver hurtigere internet i S-tog

Det langsomme Wimax-net fra krakkede ButlerNetworks skiftes ud med 3G.

Forårets konkurs i ButlerNetworks var ikke kun en dårlig nyhed. For brugerne af det gratis internet i S-tog og på lokaljernbaner betyder krakket nemlig, at de fremover får et lidt federe internet med tre gange så stor båndbredde som hidtil.

Det bedre net er konsekvensen af skiftet fra ButlerNetworks ældre Flash OFDM-netværk (en proprietær, Wimax-lignende teknologi) til et moderne 3G-netværk. 

Hvert S-tog skal udstyres med to HSDPA-forbindelser. Med load-sharing leverer de to forbindelser til sammen op til 6 Mbit/s båndbredde. Det gamle ButlerNetworks-net gav kun op til 2 Mbit/s, fortæller Alexander Eriksen, direktør for Commute Media, der driver GratisDanmark-nettet.

En netværksleverandør er endnu ikke valgt, og den nye løsning kommer først op at køre i næste måned.

”Vi havde sådan set hele tiden haft planlagt en opgradering af nettet. Men konkursen af ButlerNetworks har fremskyndet den proces,” siger Alexander Eriksen til ComON.

Med opgraderingen kommer S-togspassagerne dog næppe til at downloade Blu-ray-film i toget. Det reklame-finansierede GratisDanmark-net er beregnet til surf, og der er spærret for båndbredde-slugende tjenester som for eksempel fildeling, fortæller direktøren.

”Det er sjældent, at mange mennesker downloader i præcist samme sekund. Derfor er en-to Mbit/s faktisk tilstrækkeligt,” siger han.

Ikke desto mindre kan togpassagerer, der bruger Commute Medias gratis internet, se frem til en yderligere opgradering af nettet en gang i løbet af næste år – til LTE/4G.

Commute Media driver hele infosystemet i S-togene og i privatbaner som Lollandsbanen og Tølløsebanen.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere