Microsoft giver cloud-kunder million-rabat efter nedbrud

Lynnedslag var ikke "Act of God".

Microsoft har taget den store tegnebog frem. Kunder til selskabets Office 365 og BPOS cloud-tjenester får et nedslag på 25 procent på deres næste faktura. Nedslaget skal kompensere for et nedbrud af omkring syv timers varighed, som Microsofts irske datacenter var ude for i søndags.
Det fremgår af et brev, som Microsoft har sendt til blandt andre sine danske cloud-kunder, erfarer ComON.

Hos Microsoft Danmark forklarer produktchef Aaren Ekelund, at selskabet har sendt en forklaring på nedbruddet ud til sine cloud-kunder, og at man godskriver deres næste faktura med 25 procent, fordi oppetiden er kommet under de 99,9 procent, der er lovet i SLA’en (Service Level Agreeement).

Det er ikke første gang, at Microsofts sky går i sort

Selskabet er ellers ikke tilbageholdende med at love høj oppetid:

”Når du skifter til Cloud Power Microsoft, behøver du aldrig mere bekymre dig om strømafbrydelser,” hedder det i eksempelvis denne tekst.

Ifølge The Register giver Microsofts SLA fede rabatter, hvis oppetiden ryger under de lovede 99,9 procent: En oppetid på under 95 procent giver 100 procent rabat, oppetid på mellem 95 og 99,0 procent giver en rabat på 50 procent, mens oppetid på mellem 99,0 og 99,9 procent giver de 25 procents rabat, som selskabets kunder nu er blevet tildelt.

Mens Microsofts cloudtjenester har været ramt af flere forstyrrelser tidligere, er det første gang, at selskabets datacentre rammes af udenforstående begivenheder, der, som The Register anfører, kan betegnes som en ”Act of God”.
Lynnedslag kan med lidt god vilje beskrives som en ”Act of God,” men Microsoft valgte altså at tage ansvar for den alligevel.

”Det er klart, at der er en passus om force majeure i SLA’en – hvis der udbryder krig eller sker andre ting, vi ikke har kontrol over, og som forårsager nedbruddet. Men man kunne jo godt sige, at vi burde være forberedte på en situation som den, der opstod, da lynnedslaget i Dublin skete,” siger Aaren Ekelund.

Hvor mange danske kunder, Microsoft har til sine cloud-tjenester, ønsker selskabet ikke at oplyse, men siger, at der er 1000 virksomheder tilknyttet hjerhjemme – nogle af dem så store som A.P. Møller, andre meget små. Microsoft har tidligere fortalt, at man var oppe på 40 millioner brugere på verdensplan.

Microsoft fortæller heller ikke, hvor mange forskellige datacentre, der findes på verdens plan, eller hvor stor en del af kunderne, der globalt set blev berørt af nedbruddet på det irske datacenter.

Beslutningen om at lynnedslaget i Dublin ikke skyldes Guds hånd og at man må kreditere samtlige berørte kunder med 25 procent af deres næste regning, må dog under alle omstændigheder koste Microsoft et meget stort millionbeløb.

”Beslutningen om at gøre det blev truffet på øverste plan,” fortæller Aaren Ekelund.

Finansanalytiker Robert Jacobsen i Jyske Bank tror ikke, at udskrivningen kommer til at påvirke stenrige Microsoft synderligt:

”For Microsoft er det ikke noget, der får finansiel betydning. De gør det af hensyn til signalværdien,” siger han.
 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Cybersikkerhedsprofessoren har ét ønske til sit arbejdsliv - I over 20 år er det lykkedes: "Dér besluttede jeg mig for, at den afhængighed ville jeg forsøge at undgå"
Der er én ting, som professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen ikke vil have skal overtage sit arbejdsliv. I mere end 20 år er det lykkedes ham at holde fast i sin beslutning, som han tog allerede før, han begyndte sin karriere i it-verdenen.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.