Foto: Petr Kovar

Rød blok vil lukke Videnskabsministeriet

Socialdemokraterne er klar til at lukke Videnskabsministeriet, som vi kender det i dag. Venstre ryster på hovedet over forslaget.

Læs også:
Leder: It er dødens pølse i en valgkamp

Hvis rød blok vinder folketingsvalget torsdag den 15. september, kan Videnskabsministeriets dage være talte.
 
For it-ordfører for Socialdemokraterne, Yildiz Akdogan, understreger til Computerworld, at Danmark har brug for en decideret it-minister, der kan sørge for at opprioritere it-udrulningen i den offentlige sektor.
 
"It er jo kommet for at blive, og der kommer mere af det. Helle (Thorning-Schmidt, red.) og partiet har stor forståelse for, at it er et vigtigt grundelement i væksten. Derfor har vi brug for en it-minister, der kan koncentrere sig specifikt om området," siger Yildiz Akdogan.
 
Dermed fastholder hun, hvad hun tidligere har udtalt om, at hun arbejder hen imod et It-ministerium. 
 
Tre indsatsområder
Hun peger på, at gårsdagens nedbrud i danskernes NemID-løsning er et eksempel på, at der skal meget mere fokus på at få en velfungerende it-infrastruktur i Danmark.
 
Samtidig serverer hun sin ønskede dagsorden for en fremtidig dansk it-minister, der har tre hovedområder at tage fat på allerede fredag den 16. september.
 
"Vi skal have undersøgt, hvordan it mere effektivt kan bruges som læringsværktøj i folkeskolen, så skal vi have målrettet indsatsen mod bekæmpelsen af it-analfebatisme med undervisning, og for det tredje skal vi have intensiveret forskningen og innovationen på it-indførelsen på velfærdsområderne," forklarer Yildiz Akdogan.
 
I den sammenhæng kan det nævnes, at regeringen for nyligt har kastet en it-milliard i folkeskolen og med sin 2020-plan har forsøgt at optrappe digitaliseringen af velfærden i Danmark.
 
V: Ingen it-minister
It-ordfører Michael Aastrup-Jensen fra regeringspartiet Venstre er ikke begejstret for ideen om en it-minister efter valget, hvis blå blok fortsætter ved regerings-roret.
 
"Vi har ingen intentioner om at introducere en it-minister, fordi it-indsatsen skal ikke gemmes af vejen i et ministerium, der utvivlsomt vil stå langt nede i hierarkiet sammenlignet med eksempelvis Finansministeriet. It skal på dagsordenen i alle ministerier," siger Venstre-politikeren.

I kan jo bare prioritere it noget højere i den nuværende og en eventuelt kommende regering. Er det da ikke it og kloge hoveder, Danmark skal leve af i fremtiden? 
 
"It som begreb ligger jo ikke kun i Videnskabsministeriet, og vi vil ikke gøre it'en en tjeneste, hvis vi gemmer det af vejen i et It-ministerium, der ikke internt i regeringen vil have magt til at kunne komme igennem med argumenter overfor de tungere ministerier," lyder argumentet fra Michael Aastrup-Jensen.

Læs også:
Leder: It er dødens pølse i en valgkamp
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Minimér spildtid og understøt det nye arbejdsliv med effektive videomøder
Under nedlukningen i foråret 2020 vænnede dine medarbejdere sig til at mødes via Microsoft Teams. Men mange blev frustrerede over at vende tilbage til kontoret og opdage, at dette – nu helt essentielle! – møderedskab ikke fungerede særligt godt sammen videoudstyret i mødelokalerne. Nu bygger en ny løsning endelig bro mellem Teams og verdens nok mest udbredte og velfungerende løsning til professionelle videomøder – Cisco Webex. Det kan du læse mere om i denne korte og præcise gennemgang af løsning og muligheder fra NetDesign.