Foto: Petr Kovar

Rød blok vil lukke Videnskabsministeriet

Socialdemokraterne er klar til at lukke Videnskabsministeriet, som vi kender det i dag. Venstre ryster på hovedet over forslaget.

Læs også:
Leder: It er dødens pølse i en valgkamp

Hvis rød blok vinder folketingsvalget torsdag den 15. september, kan Videnskabsministeriets dage være talte.
 
For it-ordfører for Socialdemokraterne, Yildiz Akdogan, understreger til Computerworld, at Danmark har brug for en decideret it-minister, der kan sørge for at opprioritere it-udrulningen i den offentlige sektor.
 
"It er jo kommet for at blive, og der kommer mere af det. Helle (Thorning-Schmidt, red.) og partiet har stor forståelse for, at it er et vigtigt grundelement i væksten. Derfor har vi brug for en it-minister, der kan koncentrere sig specifikt om området," siger Yildiz Akdogan.
 
Dermed fastholder hun, hvad hun tidligere har udtalt om, at hun arbejder hen imod et It-ministerium. 
 
Tre indsatsområder
Hun peger på, at gårsdagens nedbrud i danskernes NemID-løsning er et eksempel på, at der skal meget mere fokus på at få en velfungerende it-infrastruktur i Danmark.
 
Samtidig serverer hun sin ønskede dagsorden for en fremtidig dansk it-minister, der har tre hovedområder at tage fat på allerede fredag den 16. september.
 
"Vi skal have undersøgt, hvordan it mere effektivt kan bruges som læringsværktøj i folkeskolen, så skal vi have målrettet indsatsen mod bekæmpelsen af it-analfebatisme med undervisning, og for det tredje skal vi have intensiveret forskningen og innovationen på it-indførelsen på velfærdsområderne," forklarer Yildiz Akdogan.
 
I den sammenhæng kan det nævnes, at regeringen for nyligt har kastet en it-milliard i folkeskolen og med sin 2020-plan har forsøgt at optrappe digitaliseringen af velfærden i Danmark.
 
V: Ingen it-minister
It-ordfører Michael Aastrup-Jensen fra regeringspartiet Venstre er ikke begejstret for ideen om en it-minister efter valget, hvis blå blok fortsætter ved regerings-roret.
 
"Vi har ingen intentioner om at introducere en it-minister, fordi it-indsatsen skal ikke gemmes af vejen i et ministerium, der utvivlsomt vil stå langt nede i hierarkiet sammenlignet med eksempelvis Finansministeriet. It skal på dagsordenen i alle ministerier," siger Venstre-politikeren.

I kan jo bare prioritere it noget højere i den nuværende og en eventuelt kommende regering. Er det da ikke it og kloge hoveder, Danmark skal leve af i fremtiden? 
 
"It som begreb ligger jo ikke kun i Videnskabsministeriet, og vi vil ikke gøre it'en en tjeneste, hvis vi gemmer det af vejen i et It-ministerium, der ikke internt i regeringen vil have magt til at kunne komme igennem med argumenter overfor de tungere ministerier," lyder argumentet fra Michael Aastrup-Jensen.

Læs også:
Leder: It er dødens pølse i en valgkamp
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.