Her er fremtidens miniprojektor du kan have i lommen

Se to helt nye prototyper på nogle virkelig små projektorer, der sagtens kan være i en bukselomme. Den ene har endda batteri og kan vise film uden brug af en computer.

IFA, BERLIN Philips har på den årlige IFA-messe, hvor forbrugerelektronikproducenterne fremviser sine seneste gadgets, taget selskabets seneste bud med på, hvad der skal være fremtidens projektorer.

De to prototyper er begge virkelig små og leverer alligevel et fornuftigt billede. 

Miniatureprojektorene har en lysstyrke på henholdsvis 40 og 80 lumens, en opløsning på 854 gange 480 pixels og en kontrast på 1000:1. Det lyder bestemt ikke af meget sammenlignet med en fuldvoksen projektor.

Men for en projektor, du kan have i lommen, er det nu meget pænt, og du kan trods alt blæse et billede op på 120 tommer - altså lidt over tre meter diagonalt.

Begge modeller har et nyt objektiv, der gør, at du kan stille projektoren fladt midt på et bord, uden at den lyser ned i selve bordet. Det er et stort plus i forhold til de nuværende minimodeller, hvor du først skal finde noget at løfte dem op fra bordet med eller stille dem helt ud til kanten.

Batteri og 2 GB lagerplads

Topmodellen af de to, Philips PPX 2480, har både batteri til to timer og en intern lagerplads på 2 gigabyte, der kan udvides med et SD-kort.

Det betyder, at du kan lægge en film ned på projektoren, tage den i lommen og se den, hvor du vil. Derfor har projektoren naturligvis også en indbygget højtaler i den lille kasse.

Desværre understøtter den kun film i MP4-format, men dog i en opløsning på op til HD1080 - hvilket dog ikke giver meget mening, når opløsningen på billedet kun er 854x480 pixels.

Desuden kommer PPX 2480 med en lille fjernbetjening, og farverne kan indstilles, så de ser rigtige ud, selv om væggen du skyder billedet op på er enten hvid, gul, pink, grøn eller blå.

Simpel projektor til forretningsmanden

Den anden model er noget mere simpel. Philips PPX 2040 er blot en projektor uden batteri, lagerplads og alt det andet.

Men den er nem at bruge. Du kan nemt lige have den i en lomme i din taske med din bærbare computer. Så slutter du den bare til med et USB-stik, hvor både billede og strøm til projektoren går igennem.

Hvis du har brug for at vise simple PowerPoints, billeder eller filmklip fra computeren for folk på farten er den ret genial, men meget mere kan den nok heller ikke bruges til.

For begge modeller gælder det, at du nok ikke skal forvente dig for meget, hvis du ikke har mulighed for at dæmpe lyset i lokalet. Men kan du det, så fremstår billedet faktisk helt okay.

Ifølge Philips er der stadig nogle småproblemer der skal rettes på de to prototyper. Derfor er det endnu uvist, hvornår de kommer på markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere