Bemærkelsesvist færøsk CAD-samarbejde

Med hjælp fra den danske CAD-forhandler Athena Just R har en stor del af de færøske ingeniører og arkitekter valgt genoplive et samarbejde, der ellers har været dødt i 13 år.

På trods af man er konkurrenter, vil færøske virksomheder gå sammen for at opgradere til Autodesks 3D-platform, Architectural Desktop og Autodesk Building Systems.

»Det er selvfølgelig lidt specielt, at vi som konkurrenter i fællesskab opgraderer til det samme produkt, men vores udgangspunkt er, at vi konkurrerer på faglig kompetence og ikke på projekteringsværktøjet. Vi ser store muligheder i de nye funktioner, der ligger i Autodesk Building Systems, og selvom vi ikke er verdensmestre endnu, åbner den nye platform en lang række døre for os som branche,« siger Jógvan i Dali, bygningskonstruktør i Arní Winther Arkitektar og medlem af den genopståede CAD-gruppe på Færøerne.

CAD-gruppen består af 7 virksomheder. Heraf er 2 arkitekter og 5 ingeniører. Sammen udgør de omkring to trediedele af det færøske CAD-marked. Gruppen blev stiftet i 1989, men har ligget i dvale, efter at markedet kollapsede i 1992. Sidste år genoptog man samarbejdet, og nu har man så indgået en aftale med den danske CAD-forhandler Athena Just R, der under en kongres i Odense første gang stødte ind i færingerne.

»De gav udtryk for, at de alle sammen godt ville løftes sammen i fællesskab, og den greb vi lidt, så vi fik fat i alle CAD-brugerne oppe på Færøerne, og så lavede vi et seminar deroppe, hvor vi så viste nogle ting, og hvad man kunne få ud af det. Derudaf var der nogen der gik i gang med det samme, og nu har vi en ret stor del af dem som kunder nu,« siger Mogens Braae fra Athena Just R der fungerer som det danske omdrejningspunkt for den færøske CAD-gruppe.

Skiftet til Autodesks 3D-platforme er en del af en proces, hvor de færøske arkitekter og ingeniører ønsker øget fokusering på visualisering, nemmere projektering, nemmere fejlretning og øget effektivitet på bygge- og anlægsprojekter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere