Artikel top billede

COMPARE SUPPORT-SAGEN:: Mikkelsen forærede jakkesæt og rejser til Medion-direktør

Formel 1 Grand Prix, skiture og Las Vegas-rejser var en del af hverdagen for familien Mikkelsen og deres forretningsforbindelser i Compare Support. Og børnene kom også med.

Der blev ikke sparet på noget, når den tidligere direktør i Compare Support Kim Mikkelsen inviterede sin familie og sine forretningsforbindelser ud for at se verden. Las Vegas, Aspen og Formel 1 Grand Prix’et i Monaco var blandt de destinationer, som dannede kulisse for de såkaldte forretningsrejser, som Kim Mikkelsen lod Compare Support betale i de glade dage forud for selskabets konkurs i 2007.

Det kom frem ved dagens retsmøde i Glostrup, hvor den daværende direktør hos Medion Nordic, Kim Jensen, afgav vidneforklaring. Medion Nordic var en af Compare Supports suverænt største kunder, og det kom blandt andet også Kim Jensens kone og deres mindreårige barn til gode.

I 2004 gik turen således til Las Vegas, hvor hele familien Jensen deltog sammen med Kim Mikkelsen, hans kone, tre af deres børn og to kærester. Året efter gik turen til det eksklusive skisportssted Aspen i Colorado, hvor de to familier igen hyggede sig på firmaets regning.

»De var jo med i dagligdagen i Compare Support, hvor de havde ansvaret for lageret og salg af for eksempel reservedele,« forklarede Kim Jensen, som begrundelse for turene.

Det fremgik dog, at der i begge tilfælde ikke var nogen egentlig plan for den forretningsmæssige del af rejserne. Men som Kim Jensen, der i øvrigt i dag er direktør for den genopstandne broker Bluecom, forklarede:

»Det er svært at beskrive et præcist formål med de ture, men Kim og jeg snakkede forretning 24 timer i døgnet. Vi er jo meget engagerede mennesker, og det er det vi lever af,« sagde han.

I 2004 deltog Kim Jensen og hans kone også i en fire-dages tur til Monaco, hvor deltagerne fik lejlighed til at overvære det traditionsrige Formel 1 Grand Prix, og ved en anden lejlighed betalte Compare Support for en rejse til Geneve for Kim Jensens kone og barn.

De nævnte rejser er blot eksempler på de i alt 15 rejser, som Kim Mikkelsen ifølge anklagemyndigheden har ladet Compare Support betale uden nogen forretningsmæssig begrundelse. Regningen for rejserne alene løber op i flere hundrede tusinde kroner.

Også på hjemmefronten sad pengene løst. Ifølge anklageren var det eksempelvis kutyme, at Kim Jensen hvert år ved juletid fik et jakkesæt forærende af Compare Support. Kim Jensen kunne dog ved afhøringen ikke huske detaljer om den milde gaveregn.

»Der var mange, der fik gaver fra Compare Support. Jeg ved ikke, om jeg fik et jakkesæt hvert år. Nogle gange fik jeg to.«




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere