Han henviser til, at Unix-software fra SCO, som kan køre på multiprocessor-systemer, er omfattet af de amerikanske eksportrestriktioner og ikke må eksporteres til lande som Nordkorea, Libyen, Iran og Sudan.
Men open-source programmer er ikke omfattet af disse begrænsninger, fordi programmerne kan hentes direkte fra internet. De såkaldte slyngelstater har dermed mulighed for at hente Linux-kode, som indeholder multiprocessor-funktioner der angiveligt er stjålet fra SCO's Unix.
Desuden fremfører McBride, at kommercielle programmer i stigende grad bliver erstattet af open-source - f.eks. i lande som Brasilien, Kina og Rusland, der har vedtaget en national open-source-strategi. Men de frie programmer er ifølge SCO fyldt med stjålet, kommerciel kode, og det har en negativ effekt på softwarefirmaerne, som fører til færre jobs i USA, mener han.
De amerikanske virksomheder kan ikke konkurrere med gratis, frit tilgængelig open-source software, som er udviklet ved at "låne" kode fra kommercielle produkter, fremfører SCO.
Firmaet mangler dog stadig at føre bevis for, at kode fra Unix rent faktisk er flydt ind i Linux.